Uncategorized

”Språk, kultur och mångfald är en naturlig del av Atlas Copco”

By februari 26, 2021oktober 1st, 2021No Comments

Ett globalt företag med resor, kulturella möten samt personlig utveckling. På Atlas Copco Industrial Technique i Sverige får de anställda utrymme att växa, ta ansvar – och en möjlighet att vara med och forma framtidens industri. 

Karin Ly arbetar som global business manager och leder ett team av produktchefer som ansvarar för att leverera monteringslösningar till fordonsindustrin. Hon tog examen i teknisk fysik från Lunds universitetet 2012 och för fyra år sedan blev hon en del av det globala företaget. 

– Jag fick ta ansvar från dag ett. Jag spenderade faktiskt min första dag i vår verkstad med att montera och verifiera skruvdragare innan de skickades ut till kund, säger hon. 

Det är bara en av de saker som gör att Karin Ly trivs på Atlas Copco Industrial Technique. Hon känner sig även trygg på bolaget eftersom de tänker långsiktigt – och har en bra lönsamhet. 

– Det finns en decentraliserad struktur som skapar motivation. Alla beslut tas av personer som är närmast det berörda området. Vi har även mycket frihet under ansvar, säger hon. 

Karin Ly beskriver sina fyra år på bolaget som en spännande och otroligt givande tid. 

– Som anställd på Atlas Copco får man ta del av ett globalt nätverk där kvinnor, män, språk, kultur och mångfald är en naturlig del av bolaget. För mig handlar det om kunskapsöverföring. Vi är ett globalt bolag och vi arbetar med globala kunder. Därför är det viktigt att förstå kulturella skillnader, säger hon.  

Att följa med i samhällets utveckling är en naturlig del av Atlas Copco. Det som lockar många unga talanger, som till exempel Karin Ly till bolaget, är bland annat deras innovativa tänk – och globala arena. 

– Jag är intresserad av att åka till Tyskland och arbeta i framtiden. Atlas Copco har olika typer av anställningar utomlands. De säkerställer även att de anställda känner sig trygga i värdlandet genom att hjälpa till med bland annat VISA, boende, språkstudier, flytt och eventuella merkostnader. De tar verkligen hand om sina anställda, säger Karin Ly. 

För de studenter som är intresserade av att känna på hur det är att arbeta på Atlas Copco finns flera alternativ. De erbjuder bland annat mentorskapsprogram för kvinnliga studenter, internationella internship, praktik under studietiden och ex-jobb. 

-Jag har själv handlett ex-jobb och det är otroligt lärorikt att få in studenters syn på hur vi kan tänka nytt och utveckla vår business. Idag jobbar flertal av våra ex-jobbare kvar hos oss vilket är ett bra betyg, säger Karin Ly. 

https://www.atlascopco.com/sv-se