JobbKarriärUncategorized

Svalner växer – flyttar till eget hus

By oktober 6, 2021oktober 7th, 2021No Comments

Svalner flyttar till större lokaler: ”Ett naturligt och viktigt steg i vår utveckling”

På Svalner är det högt i tak både vad gäller kunskap och stämning. Arbetsplatsen präglas dessutom av ett högt driv och engagemang. Så beskriver Josefin Enoksson, nyanställd Consultant, livet på byrån. 

– Det finns en etablerad utvecklingstrappa på Svalner och jag ser fram emot att få växa inom byrån och ta klivet uppåt, säger hon. 

Svalner är Sveriges ledande och Nordens första integrerade obero- ende skatt- och transaktionsrådgivningsbyrå. Just nu befinner sig bolaget i en expansiv fas. Målet är att fortsätta att växa och rekrytera fler jurister och ekonomer. I början av året började Josefin Enoksson och Oskar Manns att arbeta som Consultants på Svalner.

– Jag fattade tycke för skatterätt under utbildnings- tiden och bestämde mig för att jag ville arbeta med skatterätt efter juristexamen. När det var dags för mig att skriva examensuppsats ansökte jag om att få göra uppsatspraktik hos Svalner. Det kändes som en ung och modern byrå, säger han.

Oskar Manns berättar att hans upplevelse under praktiken var väldigt positiv. 

– Det var god sammanhållning och alla verkade ha roligt, både tillsammans och på jobbet. Det kändes helt enkelt som en arbetsplats jag ville vara på. Jag påtalade därför ganska tidigt under uppsatspraktiken att jag var intresserad av en anställning och fick efter ett par veckor en inbjudan till en intervju med tre av Svalners delägare. Vi kom bra överens och nu är jag en del av teamet, säger han. 

Josefin Enoksson kom i kontakt med Svalner under hösten 2020 genom en annons på deras hemsida. Hon hade en digital intervju och beskriver hela förloppet som mycket bra. Idag arbetar hon i Svalners transaktionsgrupp med bland annat M&A tax, private equity och fonder samt ägarledda företag. 

– Under juristutbildningen kände jag att skatterätt var det absolut roligaste ämnet inom juridik. Jag läste i princip alla fördjupningskurser som fanns inom skatt och författade sedan uppsatser inom ämnet. Att Svalner är inne i en stor tillväxtresa och dessutom Sveriges ledande oberoende skatterådgivningsbyrå, med ett heltäckande utbud inom skatterätt, var även något som fick mig att söka mig till byrån, säger hon. 

Redan från första dagen fick Josefin Enoksson ta stort ansvar. Hon nämner det nära samarbetet med både seniora kollegor och delägare som mycket positivt. 

– Det skapar en mycket bra dynamik och lagkänsla. Mina kollegor har gett mig rätt verktyg, förutsättningar och stöttning att utvecklas. Sedan jag började arbeta på Svalner i januari har kunskapskurvan verkligen gått spikrakt uppåt. Det är otroligt roligt och något som jag är tacksam för, säger hon. 

Oskar Manns arbetar i Svalners bygg- och fastighetsmomsgrupp. Han berättar att fastighetsbranschen har varit väldigt aktiv under våren.  

– Vi har varit involverade i en stor mängd fastighetstransaktioner. I dessa granskar vi fastigheter eller bolag för att utreda om det finns några momsrelaterade risker, eller möjligheter, som bör beaktas före eller efter en överlåtelse sker. Vi hjälper även våra klienter i deras kontakt med Skatteverket eller om det blir aktuellt att driva en process i domstol, säger han. 

Både Josefin Enoksson och Oskar Manns trivs bra på Svalner.

– Vi juniorer får ta allt mer ansvar i takt med att vi utvecklas. Det är någonting som jag ser mycket fram emot. Jag är även spänd och förväntansfull inför flytten till de nya lokalerna. Det är spännande tider på Svalner och det känns jättekul att jag får vara med på resan, säger han.  

I januari 2023 flyttar Svalner in i sina nya lokaler på 2 500 kvadratmeter, i kvarteret Vildmannen 11 på Lästmakargatan 3 i Stockholm, efter en omfattande tillbyggnad av fastigheten. 

– Vi ser flytten till ”Svalnerhuset” som ett naturligt och viktigt steg i Svalners utveckling gentemot såväl våra medarbetare som våra klienter. Svalnerhuset ska kännas som en spännande plats att både inleda och fortsätta sin karriär på, för att tillsammans kunna bidra till byråns fortsatta utvecklingsresa framåt, säger Emelie Malmgren, Human Resources Generalist. 

Läs mer på svalner.se