JobbKarriärKarriärbloggenUncategorized

Secondments låter dig klättra i karriären på en
internationell skala

By oktober 4, 2022No Comments

På Svalner Skatt & Transaktion får du möjlighet att arbeta tillsammans med några av Sveriges absolut främsta experter inom skatt och finansiella transaktioner. Totalt består bolaget av cirka 110 medarbetare som arbetar inom företagsbeskattning och indirekta skatter, finansiell rådgivning samt redovisning. Svalner är Sveriges ledande oberoende specialister inom skatt och finansiell transaktionsrådgivning och kan via sitt medlemskap i det internationella nätverket WTS Global erbjuda sina medarbetare spännande utbildningar och utbyten i mer än 100 länder.

Att göra karriär på Svalner är det många som intresserar sig för, särskilt de som vill klättra i karriären och arbeta internationellt. Förutom att utbytena, som kallas för secondments, utgör en möjlighet till personlig utveckling och fortbildning så stöttar de även Svalner i att bredda sitt perspektiv och stärka sitt globala nätverk.

Som en del av WTS Global, det största oberoende internationella skattenätverket i världen, kan vi vara verksamma i över 100 länder, säger Emelie Malmgren, HR-ansvarig på Svalner. Vi har som målsättning att våra medarbetare ständigt ska utvecklas i sin karriär och ett utbyte är en fantastisk möjlighet till både professionell och personlig utveckling. Inför ett secondment utvärderar vi noga våra medarbetares behov, målsättningar och förväntningar på utbytet i syfte att identifiera den bästa matchningen med annan en medlemsbyrå.

Professionell och personlig utveckling
Bland de medarbetare på Svalner som genomfört ett secondment finns Tyra Broman. Tyra hade arbetat som skattejurist inom moms i cirka tre år innan hon tog chansen att spendera drygt tre månader i momsgruppen på advokatbyrån Atlas Tax Lawyers i Amsterdam.

Jag har alltid varit intresserad av att arbeta internationellt och har tidigare både jobbat och studerat utomlands, säger Tyra. Förutom att det är väldigt roligt att uppleva en ny plats och träffa nya människor ville jag lära mig om hur det är att arbeta hos en av våra samarbetspartners. Möjligheten att kunna arbeta internationellt var en av anledningarna till att jag började på Svalner!


Under sin tid i Amsterdam jobbade Tyra både för Svalner respektive Atlas i varierande utsträckning.


Jag fick hjälpa till i flera olika ärenden, säger hon. Då jag inte har en nederländsk juristexamen, eller talar nederländska, var det många ärenden kopplade till gränsöverskridande frågor som exempelvis varuhandel som jag fick vara delaktig i. Atlas har även flera internationella klienter med verksamhet i Sverige, vilket har varit väldigt smidigt då jag har haft möjlighet att bidra med momsrådgivning från ett svenskt perspektiv.

Förutom att Tyra fått bredda sina kunskaper inom moms har hon också utvecklat sin engelska men framförallt skapat ett kontaktnät för livet.

Alla mina kollegor på Atlas var extremt välkomnande och gjorde sitt yttersta för att jag skulle känna mig som en i gänget. Människorna i Nederländarna är nog lite mer avslappnade och spontana än vi svenskar, vilket jag ska försöka fortsätta att anamma, skrattar Tyra.

Nya kontakter och karriärmöjligheter
Den person från Atlas som bytte plats med Tyra från Svalner var Ingmar Mul. Han studerar skatterätt vid Groningens universitet i Nederländerna och hade ett internship hos Atlas.


Redan tidigt under min praktik på Atlas Tax Lawyers ställde jag frågan om det fanns möjlighet till ett utbyte hos Svalner, säger Ingmar. Jag bodde i Sverige under några år som barn och har tillbringat flera semestrar där, så jag längtade efter att få utforska landet i vuxen ålder.

Ingmar spenderade två månader på Svalner, men medger att det kändes som mycket längre tid än så, på grund av alla nya intryck.


Jag fick utrymme till många egna initiativ och jag märkte genast att Svalner och Atlas har fler likheter än olikheter. De är båda framåt med högt i tak och gillar att prova nya saker. Det var en fantastisk upplevelse.

Ingmar roterade inom Svalners tre momsgrupper vilket ökade hans kompetens inom moms.


Trots att det är en utmaning att jobba i ett annat land, där språkkunskaperna är något begränsade, så är jag stolt över mig själv. Jag funderar på att komma tillbaka om några år. Stockholm är en av de bästa städerna att bo i och jag uppskattar hur kollegorna på Svalner umgås mycket även utanför kontoret. Jag är glad över att jag tog den här chansen och rekommenderar alla som kan och vill att prova!

Läs mer på svalner.se
Svalner, grundat 2005, är Sveriges ledande oberoende byrå inom skatt och finansiella transaktioner. Svalner har över 100 medarbetare som är specialister inom företagsbeskattning och indirekta skatter, finansiell rådgivning samt redovisning. Deras specialistkompetenser är inom bland annat fastigheter, fåmansföretag, bank och finans, M&A samt private equity.