Denna artikel innehåller reklam

En vanlig myt i Sverige är att man skulle födas med en mattehjärna. Så är det inte. Alla har möjlighet att bli duktiga på matematik, men då krävs det att man pluggar på rätt sätt. SmartStudies är experter på läxhjälp och matematik – kolla in här för deras bästa tips för att du ska kunna bli bättre på matematik.

Svenska elever har i ett internationellt perspektiv svårare med matematiken jämfört med naturkunskapen och läsförståelsen. Men det är inte något av gud givet faktum – det går naturligtvis att ändra på. SmartStudies har lång erfarenhet av läxhjälp och mattehjälp, här finns deras bästa tips för mattepluggandet.

Skippa inte många tal – desto fler desto bättre

Ibland möter SmartStudies elever, som får läxhjälp, som har hört att det viktigaste är att bara göra ett eller två tal på ett matematiskt område för att förstå metoden. Så kan det var för vissa – men för de allra flesta ska man göra många tal när man lär sig något nytt i matematiken – så att man förstår galoppen. Det finns inga genvägar, matematik handlar om räkning. Räkning är därför ett helt centralt inslag i SmartStudies mattehjälp, vilket de talar om mer här.

Studera med någon annan – främsta fördelen med läxhjälp

Matematik är stimulerande. När du känner att du kan ett tal – får du en självförtroendekick och vill ta dig an nya uppgifter. Men när du känner att du kört fast, kan du känna att du inte orkar plugga mer. En stor fördel med att plugga tillsammans med någon är att man kan diskutera olika tal och få hjälp när man kör fast. Därför jobbar SmartStudies aktivt med att utbilda sina privatlärare i pedagogiska metoder och verktyg, så att de ska kunna förmedla kunskap och motivera eleverna på bästa sätt.

Matematik är kommunikation – slarva inte med uträkningarna

Ett av de första råden som SmartStudies mattelärare ger till sina elever under studiehjälpen är att de ska vara noggranna och tydliga när de räknar ut sina tal. Det är vanligt att man bara vill skriva ner svaret när man kommit på det, men det är viktigt att vara tydlig med hela uträkningen. Delvis så lär man sig mer då, men det är också viktigt att vara tydlig med sina uträkningar för att kunna nå högsta betyg då kommunikation är en central del av kunskapskraven.

Schemalägg dina studier

Många skolämnen kan vara ganska abstrakta. Du ska läsa, resonera och begrunda. Matematiken är också en omfattande tankeverksamhet – men den är betydligt mer konkret. Du kan med fördel därför schemalägga vad du ska göra och när.  

Bor du i Stockholm och behöver ytterligare hjälp att organisera dina studier, hör av dig till SmartStudies. Du kan självklart kontakta SmartStudies även om du bor i Malmö, eller var som helst i Sverige. SmartStudies erbjuder läxhjälp, fysiskt och på distans, över hela landet.