JobbKarriär

”Vi letar efter lagspelare som vill vara med och utveckla byrån”

By oktober 6, 2021No Comments

Cederquist har genom åren byggt upp ett starkt renommé och är idag en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer. Deras kunskap och erfarenhet är känd på marknaden och de är vana vid att möta klienternas höga förväntningar på proaktiv, snabb – och kvalitativ rådgivning. 

– Vi jobbar nära våra klienter och försöker alltid att ligga steget före, säger Artemis Rahimian, biträdande jurist inom privat M&A. 

Cederquist är idag en av de tyngsta   legala rådgivarna på den svenska marknaden och privat M&A är en av de största grupperna. De arbetar till lika stor del med svenska som med utländska ärenden. Det innefattar både antal transaktioner som de genomför varje år, men även vilka kunder som regelbundet vänder sig till dem för rådgivning. Idag har de cirka 160 medarbetare som är samlade under ett tak mitt i centrala Stockholm.

– Det är roligt att arbeta med stora transaktioner. I min roll som jurist och projektledare är jag delaktig i att driva transaktionens alla steg. Jag får dessutom arbeta nära kunden. Inom M&A tar vi även hjälp från andra grupper och team på byrån, vilket är både omväxlande och lärorikt, säger Artemis Rahimian, biträdande jurist inom privat M&A. 

Hennes team inom privat M&A företräder både köpare och säljare. De kan till exempel få i uppdrag att företräda ett bolag som vill sälja flera kommersiella fastigheter. 

– Vi är involverade i hela processen och har ofta regelbunden kontakt med experter inom allt från IT till finansiering. Jag har lärt mig att det inte bara finns ett sätt att göra saker på inom juridiken, säger hon.

När Artemis Rahimian började arbeta på Cederquist för tre år sedan visste hon inte så mycket om transaktioner. Idag är hon säker på att hon har hamnat i helt rätt team. 

– Som nyexaminerad får man möjlighet att arbeta i flera verksamhetsgrupper genom vårt rotationsprogram. Transaktioner passade mig bäst eftersom man måste vara både pragmatisk, lösningsorienterad och förstå kundens behov. Man blir en viktig kugge i en process med många tempoväxlingar vilket är roligt, säger hon.

Eftersom Cederquist regelbundet arbetar med stora företag syns byråns kunder och uppdrag ofta i media. 

– Det är spännande eftersom vi är en tydlig del av näringslivet. Vi är oerhört stolta över våra medarbetare som syns både internt och externt, säger Sofie Bachmann, Talent and People Manager i HR-teamet på byrån. 

Men för att kunna skapa hållbara och långsiktiga relationer med klienterna krävs starka team. Sofie Bachmann har ansvar för rekryteringarna på Cederquist. 

– Vi letar efter lagspelare som vill vara med och utveckla byrån. Vi har en personlig och genuin kultur. Alla är med och bidrar till laget, oavsett om man är nyanställd eller senior jurist. Positiva egenskaper hos våra talanger är nyfikenhet, driv, vilja att utvecklas samt en förmåga att se kundernas behov, säger hon. 

Sofie Bachmann rekommenderar studenterna på juristprogrammen att skapa sig en egen uppfattning om de olika affärsjuridiska byråerna. Ett sätt kan vara att delta vid och visa intresse för evenemang som anordnas av både universiteten och byråerna under studietiden. Hon menar att det är en fördel att få kunskap och förståelse för företagskulturen, vilka karriär- och utvecklingsmöjligheter det finns samt lära känna framtida potentiella kollegor inför valet av sin blivande arbetsgivare.

– Vad som är utmärkande för Cederquist är att vi har en personlig, kompetensstark och utvecklande miljö som präglas av stark laganda och gemenskap. Människorna som arbetar på byrån, och den fina sammanhållningen som vi har, är något som våra medarbetare lyfter fram som några av våra främsta styrkor, säger hon och fortsätter:

– Vi har en fortsatt mycket spännande tid framför oss och vi är alltid på jakt efter talanger som vill vara med, driva och utveckla Cederquist framåt, avslutar Sofie Bachmann. 

Läs mer på cederquist.se