EntreprenörskapJobbKarriärMat & Dryck

MÖT FRAMTIDEN TILLSAMMANS MED ICA

Oavsett om du vill bli världsbäst på det du gör eller prova någonting helt nytt så finns det gott om utvecklingsmöjligheter inom ICA Gruppen. Här får du träffa andra engagerade och nyfikna medarbetare som uppmuntras att komma med idéer och innovativa lösningar. Genom stora datamängder och många kundinsikter skapas lösningar som flyttar fram gränserna inom ekosystemets alla branscher: retail, bank, försäkring, apotek och fastigheter.

Jasamin började sin karriär 2021 på ICA efter att ha utbildat sig inom affärssystem och tjänstedesign vid Stockholms universitet.
– Jag blev snabbt välkomnad in i teamet på ICA och fick tidigt chansen att ta mycket eget ansvar, säger Jasamin Shirmand, systemspecialist på ICA. Jag lär mig nya saker hela tiden, samtidigt som jag alltid har tryggheten av teamet i ryggen som stöttar. Jag tror aldrig du behöver känna dig ”färdiglärd” på ICA, eftersom du alltid har möjligheten att utvecklas vidare och prova på nya områden.

I Jasamins arbetsteam utvecklas och förvaltas just nu den plattformsteknik som används av alla ICA-bolagen.
– ICA har mycket verksamhet bakom kulisserna, och vi arbetar med plattformstekniken riktat mot uppemot 75 000 användare inom vår verksam- het, säger Jasamin. Vi arbetar med innovation och automation för att effektivisera butikerna och kommunikationen genom hela organisationen. Till exempel jobbar vi just nu med alla ICA-butiker där vi strävar efter att hjälpa butikerna bli mer digitaliserade. Detta kommer i sin tur bland annat bidra till att butikerna kan få bättre samarbete och kommunikation.

Med kunden och datadrivna insikter i fokus

Samuel Lundberg, Data Scientist på ICA Sverige, startade sin resa på ICA år 2020.
– Först jobbade jag som Cloud Engineer, och sedan valde jag att byta bana till Data Scientist eftersom det bättre motsvarar det jag har studerat och är intresserad av; machine learning (ML), säger Samuel. Jag har även tillsammans med en kollega hållit i ett par workshops, den ena var en grundkurs om AI och ML där du lär dig arbeta datadrivet för att både behandla data och matematiken bakom en ML-modell. Den andra tog upp demos och konkreta användarcase där vi implementerat verkliga AI-lösningar. På ICA ser vi lärande som en del av vardagen och alla uppmuntras till ständigt nytt lärande.

Samuel arbetar i dag med strategi och transformation, i en satsning för att göra ICA mer datadrivet. Med miljontals kunder som varje dag genererar stora mängder konsumentdata har ICA en stor förmåga att genomföra målgruppsmätningar och komma kunderna närmare genom personaliserade erbjudanden.
– Jag tycker särskilt mycket om att tolka kundbeteenden för att förutse kundens behov och önskemål, säger Samuel. Till exempel har vår avdelning utvecklat funktionen för personliga rabatterbjudanden på ICA och Apotek Hjärtat att nå kundernas inkorgar på veckobasis. Här har vi stor möjlighet att analysera trender och skapa riktigt bra lösningar och kampanjer för största möjliga kundnytta!

Tillsammans – med visionen om att göra varje dag lite enklare

Alexandra Runhem arbetar sedan 2021 som System Engineer på ICA Sverige och har bland annat arbe- tat med programmering för att stötta butikspersonal i hanteringen av butiksdrift.
– Vad jag arbetar med skiftar från dag till dag, säger Alexandra. Vi är över 1000 kollegor inom tech, där mitt team arbetar tvärfunktionellt med andra utvecklare inom ICA för att åstadkomma sömlösa IT-miljöer för användarna. Då alla ICA-butiker har olika kundbaser och behov, krävs det att sys-temen vi utvecklar passar alla. ICA är skickliga på att lyfta olika kompetenser och dialoger mellan olika team flödar varje dag. Det går inte att undgå att lära sig nya saker hela tiden.
Alexandra avslutar:
– Det känns roligt att veta att man gör skillnad och bidrar till bättre upplevelser och en enklare vardag för våra kunder.

Visste du att?

Inom ICA kan du jobba med allt från Dev Ops och app-utveckling till analys och personifiering av data. AI, machine learning, automation och robotar – på ICA har du möjligheten att utforska allt inom tech. Över 1000 medarbetare arbetar inom tech på ICA, och några av de vanligaste rollerna är apputvecklare, webbutvecklare, Data Engineer, Data Scientist, Data Analyst och Tech Lead.

Läs mer på: