JobbKarriär

Juristen hyllar Glimstedt ”En trivsam och familjär arbetsmiljö”

By oktober 6, 2021No Comments

Glimstedt anser att nyckeln till framgång är medarbetare som trivs på jobbet. De erbjuder bland annat att frihet under ansvar för att skapa en bra balans mellan arbete och fritid. 

– Det är en varm och välkomnande miljö på byrån, högt i tak – och mina chefer har alltid ett intresse av att jag ska lära mig så mycket som möjligt, säger Johanna Gunne, biträdande jurist. 

Johanna Gunne, biträdande jurist, sökte sig till Glimstedt efter att ha hört talas om byråns goda rykte och väletablerade namn. Idag har byrån kontor på 14 orter runt om i Sverige och tre i Baltikum. Varje år anställer de unga talanger, men även erfarna jurister som är redo att ta nästa steg i karriären. De erbjuder också flera praktikplatser. 

– Jag började arbeta på Glimstedt i Örebro direkt efter avlagd juristexamen under våren 2019. Redan vid första intervjun bekräftades min uppfattning av att det är en advokatbyrå som bryr sig om sina anställda och som värnar en god arbetsmiljö. Jag tyckte även att det var viktigt att arbeta på en advokatbyrå som arbetar aktivt för jämställdhet, vilket jag visste att Glimstedt gjorde, och fortfarande gör dels genom att främja kvinnligt delägarskap, säger hon.

Johanna Gunne kommer ursprungligen från Mora i Dalarna och flyttade till Örebro för att studera på juristprogrammet vid stadens universitet mellan 2014 och 2019. Hon berättar att hon trivs bra på Glimstedt och ser fram emot att få avlägga advokatexamen under våren 2022.

– Jag skulle beskriva kulturen på Glimstedt som varm och öppen. Som nyanställd blir man snabbt en del av Glimstedt-familjen. Du får möjligheter att utvecklas som individ samtidigt som du är omgiven av ett gott och varmt stöd, säger hon. 

Idag arbetar Johanna Gunne inom humanjuridik med familjerätt samt inom brottsmål som målsägandebiträde och delvis med mindre affärsjuridiska uppgifter. 

– Jag växer i min yrkesroll efter varje klient som jag träffar, säger hon. 

Ambjörn Essén arbetar som advokat på Glimstedt, men han är även delägare på kontoret i Jönköping. Han har arbetat på byrån i nio år och har bland annat en bakgrund inom domarvärlden. 

– Jag blev tillfrågad om jag var intresserad att arbeta på Glimstedt med kommersiella tvistemål och tackade ja eftersom den delen av domarutbildningen var ganska skral. Jag ville helt enkelt lära mig mer och såg det som en utmaning. Jag arbetar främst som ombud i kommersiella tvistemål i olika domstolar, säger han.

Ambjörn Essén berättar att juridiken han arbetar med är komplicerad, men att det samtidigt aldrig blir tråkigt. Varje dag är fortfarande en utmaning med nya case.

– Det blir inte alltid som man har tänkt sig i början. Att våga analysera det som inte blev bra är nog det som har fått mig att växa mest i min yrkesroll, säger han.

Glimstedt har en öppen kultur och Ambjörn Essén berättar att alla jurister får möjlighet till utveckling och ansvar. 

– Arbetet är mångsidigt vilket gör att man ständigt utvecklas som jurist. Vi har inga stängda dörrar på kontoret i Jönköping vilket bidrar till samarbete och bra resultat. Det finns ingen intern konkurrens. Det är också viktigt att det finns gott om utrymme för privatliv – och att vardagspusslet går ihop för alla anställda, säger han. 

Johanna Gunne håller med och berättar de har samma goda sammanhållning och kultur i Örebro. Hon vill även passa på och lyfta fram Glimstedt som en trygg och stabil arbetsgivare. 

– Vill man dessutom ha en trivsam och familjär arbetsmiljö och omges av kollegor och chefer som alla är drivna och där det ställs rimliga krav på dig som anställd är Glimstedt den perfekta byrån, säger hon. 

Läs mer på glimstedt.se