Svalner är Sveriges ledande oberoende skatterådgivningsbyrå med ett heltäckande tjänsteutbud inom skatterätt. Men hur hett är skatt egentligen – och hur gör de för att locka unga talanger till byrån? 

– Det är många som tror att skattejurister är stela och tråkiga. Det är inte riktigt sant, särskilt inte hos oss, säger Viktor Sandberg, grundare och managing partner. 

Svalner är annorlunda, så beskriver Viktor Sandberg skatterådgivningsbyrån. När han var med och grundade bolaget 2005 var målet självklart. De ville bli en toppbyrå med fokus på oberoende rådgivning. 

– Vi har arbetat hårt med att etablera vårt varumärke på marknaden. Under de första åren hade vi 15 anställda, men kring 2010 började det att ta fart på riktigt. Vi har haft en kraftig organisk tillväxt och idag är vi cirka 50 personer i organisationen, säger han. 

Svalner har klienter i alla branscher, men främst börsnoterade bolag, institutioner och fonder. De arbetar även mot ägarledda entreprenörsföretag, start-ups och advokatbyråer. 

– Vårt internationella nätverk ger oss också möjlighet att assistera våra klienter i mer än 100 länder. Det som bland annat skiljer oss från våra konkurrenter är vår positiva miljö och härliga teamkänsla, säger Eva Dahl, HR- och marknadschef. 

Svalner räknar med en stadig tillväxt under de kommande åren, och de planerar även att lägga till ytterligare affärsområden samt utöka sitt nuvarande tjänsteutbud. Viktor Sandberg berättar att de har ett högt tempo och servicenivå, men att de samtidigt har roligt på jobbet. 

– Vi är otroligt måna om våra anställda. Har du rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter hos oss, säger han och betonar att det är viktigt att det finns ett intresse för skatt. 

Det innebär att de som blir anställda i bolaget måste tycka om den kommersiella aspekten av skatterätten och uppskatta affärsmässighet och värdeskapande rådgivning. Samtidigt får de snabbt ett stort ansvar och en möjlighet att arbeta nära delägare, seniora jurister samt intressanta klienter. 

– Det är även viktigt för oss att det finns en liten entreprenör i alla våra medarbetare som är nyfiken och vill upptäcka världen. Vi sitter inte fast vid våra skrivbord, avslutar Viktor Sandberg.