2018 antog Advokatfirman Cederquist en ny affärsplan och under året har de arbetat tillsammans för att skapa ”den moderna byrån”.

– För unga jurister i arbetslivet tror jag att det är viktigt att få vara med och bidra på riktigt och att de känner att deras insats värdesätts och betyder något. Hos oss gör alla medarbetare en enorm skillnad, säger Tone Myhre-Jensen, Managing partner.

2017 var ett händelserikt år för Advokatfirman Cederquist. Byrån gjorde sitt bästa år någonsin, kraven på digitalisering från marknaden ökade markant och delägarna godkände en ny affärsplan. Samtidigt präglades året av en förflyttning i marknaden som följd av #metoo och #medvilkenrätt.

– Vi har länge arbetat med tydliga värderingar och tycker att det är bra att marknaden förändras på riktigt. Jargong och beteenden som tidigare accepterades, accepteras inte längre idag, vilket vi är glada för. För mig var det därför självklart att skriva på juristupproret. Det kändes viktigt för mig att visa våra medarbetare var jag, och Cederquist, står i den här frågan, säger Tone Myhre-Jensen, Managing partner.

Ledarskapsfrågor har alltid intresserat henne och hon anser att ett gott ledarskap är en förutsättning för medarbetare att trivas och utvecklas.

– Vi erbjuder alla jurister, inklusive våra partners, att från sitt första år gå ledarskapsutbildningar. Vi har också flertalet forum där vi diskuterar vad ett sunt ledarskap innebär och vad ”The CQ way of leadership” är. Transparent och närvarande ledarskap, tydlig utvecklingskurva, intressanta uppdrag och moderna arbetsmetoder tror jag är avgörande för att attrahera talanger att välja affärsjuristyrket idag, säger Tone Myhre-Jensen.

I april åkte hela byrån till Fjällnäs på en gemensam konferensresa för att diskutera vilken typ av byrå Cederquist ska vara i framtiden – och vad digitalisering innebär för dem.

– Som norska, uppvuxen med att ”gå på tur” i de norska fjällen tycker jag att det var en av de roligaste resor vi har gjort tillsammans. Det blev också en rolig kontrast att sitta mitt i den vackra naturen och prata digitalisering, säger Tone Myhre-Jensen.

Hon förklarar att när det gäller byråns digitala arbete så handlar det inte om att ha flest digitala verktyg eller om att automatisera det juridiska arbetet. De fokuserar istället på inom vilka områden automatisering kommer att göra mest nytta för medarbetare och kunder.

– Med det sagt har vi naturligtvis ett antal nya tekniska hjälpmedel på plats inklusive vår egen ”CQ-robot” som är en AI-lösning, säger Tone Myhre-Jensen.

Hon betonar att byråns medarbetare alltid står i fokus och att hon är oerhört stolt över att få vara en del av ett lag med så oerhört skickliga och kunniga individer.

– Det är viktigt att våra medarbetare känner att byrån satsar på deras karriärutveckling och att de känner sig sedda som individer. Med en ny affärsplan som grund, ligger fokus på att tillsammans med medarbetarna konkretisera hur vi gemensamt ska ta oss mot målet ”den moderna byrån”, avslutar Tone Myhre-Jensen.