JobbKarriär

HAN BLEV DELÄGARE REDAN SOM 30-ÅRING

By april 14, 2021oktober 1st, 2021No Comments

Erik Borgblad började sin juristkarriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt.  Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer. 

 – Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor. 

EN UPPSATS OM VÄRDEPAPPERISERING gjorde att Erik var en av få som fick den åtråvärda platsen som uppsatspraktikant på Glimstedt. Att resultaten av hans uppsats skulle visa sig behövas i ett pågående uppdrag som byrån var involverad i gjorde att både Erik och byrån ville att han skulle stanna. Istället för att gå tillbaka till juriststudierna på Uppsala universitet valde han att börja arbeta på heltid på Glimstedt på dagarna och skriva klart uppsatsen på helgerna och kvällar. Idag vet han att han satsade på rätt kort. 

GLIMSTEDT ÄR EN AV Sveriges största advokatbyråer med kontor i Sverige, Estland, Lettland och Litauen. Här arbetar totalt cirka 200 jurister med uppdrag som ofta kan ses i nyhetsflödet. På Stockholmskontoret, där Erik är verksam, arbetar man huvudsakligen med transaktioner. Glimstedt har under de senaste åren varit topprankat bland de advokatbyråer som medverkat i de största svenska fastighetstransaktionerna. 

 – Vi har fördelen av att vara en stor byrå, vilket gör att vi får arbeta med de största uppdragen. Samtidigt är varje kontor relativt litet, vilket leder till att vi blir ett sammansvetsat team där allas insatser får betydelse. Jag gavs själv ett stort ansvar och förtroende tidigt vilket gjorde att jag lärde mig enormt mycket och fick värdefulla erfarenheter redan under mina först år på byrån. Den som gillar att ta stort ansvar och klarar av det kan gå långt hos oss, säger Erik. 

EFTER FEM ÅR på byrån hade Erik uppfyllt det dåvarande kravet för att bli advokat och efter ytterligare cirka ett år blev han erbjuden delägarskap. 

Vad har varit största utmaningen för dig? 

– Utmaningen har varit att bygga förtroende hos klienterna trots min relativt låga ålder. Jag tycker att det har fungerat bra. Det gäller att man litar på sig själv och sina kunskaper samt känner sig trygg i sin roll. 

IDAG ÄR ERIK inte bara delaktig i de stora projekten utan ansvarar också för byråns affärsmässiga framgång. 

 – När vi är delaktiga i transaktionerna hjälper vi våra klienter genom hela processen. Vi arbetar i team där varje medarbetare har ett givet ansvarsområde. För att lyckas hos oss ska man vara en duktig jurist men det är också viktigt att man förstår dig på rådgivarrollen samt bakomliggande affären. För att lyckas med detta tror vi att det är viktigt att skapa erfarenheter tidigt, vilket man endast kan göra genom att bli inkastad i hetluften.