JobbKarriär

Delphi lanserar affärsjuridisk kunskapsportal för studenter

By oktober 12, 2021No Comments

Glappet mellan juridikstudierna och arbetslivet på advokatbyrå är för stort. Det anser Advokatfirman Delphis vice vd Frida Rydin. Därför lanserar byrån nu en kunskapsportal med studenterna i fokus som ska fungera som en bro mellan affärsjuridikens teori och praktik.

I oktober lanseras Friends of Delphi – en kunskapsportal för juriststudenter. Syftet med portalen är att förbereda studenterna lite extra inför arbetslivet på advokatbyrå. Idén föddes i dialogen med nyexaminerade jurister som vittnade om att första tiden på byrå kunde kännas utmanande.

– Det är såklart stor skillnad på att studera och arbeta, vilket är helt oundvikligt och inget unikt för just vår bransch. Teorin är givetvis helt nödvändig för examen och det finns även redan många bra praktiska komplement som förbereder studenterna för arbetslivet – som exempelvis sommarpraktik, uppsatspraktik och extrajobb. Men steget mellan studierna och arbetet på byrå kan ändå kännas långt och vi ville skapa något som bryggar gapet och underlättar för studenter – och som dessutom inspirerar och lockar till att välja just advokatyrket,
säger Frida Rydin.

Friends of Delphi är en affärsjuridisk kunskapsportal där juriststudenter får ta del av praktiska verktyg och smarta tips som är till nytta både under och efter studierna. Portalen innehåller bland annat utbildningskurser och föreläsningar på ämnen som Legal English och Processen för att bli advokat. Portalen innehåller även artiklar och mallar med exempelvis jobbansökningstips och introduktioner om vad det innebär att jobba med de olika rättsområdena på byrå, och mycket mer. Friends of Delphi är en levande portal som kontinuerligt kommer uppdateras med nytt innehåll och det är även möjligt för studenterna att påverka utbudet.

– Vi är otroligt glada och stolta att få lansera den här kunskapsportalen. Mig veterligen finns det ingen motsvarande produkt för juriststudenter på marknaden idag. Det ska bli väldigt roligt att se hur Friends of Delphi tas emot och utvecklas framåt, säger Frida Rydin.

Friends of Delphi lanserades den 11 oktober 2021 och nås via friends.delphi.se. Eftersom portalen är exklusivt framtagen för juriststudenter och nyexaminerade jurister krävs ansökan om medlemskap. Det är enkelt och helt kostnadsfritt och alla behöriga kommer godkännas som medlemmar.

______________________________________________________________________

Advokatfirman Delphi är en progressiv affärsjuridisk advokatbyrå med erkända specialister inom de flesta av affärsjuridikens områden. Vi är totalt cirka 200 medarbetare, varav ungefär 150 jurister. Våra kontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping. www.delphi.se