Denna artikel innehåller reklam

White & Case fortsätter att expandera. En modern och ambitiös byrå där lagandan har sin givna plats. Här arbetar man med många av världens mest respekterade och väletablerade private equitybolag, banker och företag på en global arena.

Det är med en modern kultur och genuin laganda – på en global arena – som White & Case har nått dagens vinnande framgångar. Det menar Jan Jensen, vd på White & Case. Byrån är bland de större i Stockholm och i världen. Nyligen renoverades kontoret på Biblioteksgatan men redan nu har White & Case vuxit ur sin kostym och kommer under hösten att expandera in i grannfastigheten.

– Vi är otroligt glada och tacksamma över framgångarna, vi växer så det knakar, och har snabbt ökat både i antal klienter och profilen på de uppdrag vi får. Vår verksamhet på en global plattform gör att vi kan attrahera duktiga medarbetare samtidigt som våra klienter också ser värdet i att ha direkt access till alla våra experter på 44 kontor i 30 länder, berättar Jan Jensen.

Jan Jensen har varit på byrån sedan 2017 och ansvarar för private equity i Norden, och sedan sommaren 2018 sitter han i VD-stolen för den svenska verksamheten. Innan dess var han partner vid en annan affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm.

– Det finns en stor skillnad mellan White & Case och andra transaktionsinriktade advokatbyråer i Norden. Hos oss jobbar man ofta med internationella uppdrag för globala klienter där våra associates snabbt kommer in i klientarbetet. Ena veckan kan man vara delaktig i ett uppdrag i Frankrike eller USA och veckan efter hjälper vi samma klient med något i Asien. Man kan verkligen ta för sig och ha en brant utvecklingskurva. Vi vill skapa utrymme för individer att växa, att arbeta direkt med våra klienter, och inte vara en arbetsplats där man sitter på kontoret och snällt väntar på sin tur, och det är jag stolt över.

En av de roligaste och viktigaste sakerna för Jan Jensen är just att utveckla medarbetarna och teamet, både lokalt men även globalt. En av vägarna handlar om att ge individer ansvar men också att man stöttar varandra och är genuina mot varandra.

– Ingen individ klarar av att göra storverk på egen hand. Hos oss har lagandan och en inkluderande attityd en självklar plats. Vi har många gemensamma sociala aktiviteter så som vår årliga vinterkonferens och vår globala fotbolls- och vollybollturnering med lag från våra kontor i hela världen. Vi tror starkt på att om man ska arbeta bra ihop måste man känna varandra för att få en vinnande teamkänsla. Och vi måste också ha roligt!

Den globala världen präglar jobbet hos White & Case, menar Jan Jensen. Så för den som har intresse för den internationella arenan är White & Case en mycket spännande arbetsplats. Man behöver också våga ta plats och vara nyfiken. Och gärna intresserad av affärer och vad som händer i världen. Arbetsspråket är engelska men man jobbar förstås även lokalt.

– Trenden över lag är att vi går mot en alltmer gränslös värld. Allt snurrar snabbare, tekniken utvecklas ständigt och vi är alltid uppkopplade. Därför är det viktigt att också fokusera på det mänskliga, på relationer och teamwork. Det är väldigt roligt att se hur medarbetarna utvecklas genom att jobba hos en klient, eller på ett av våra kontor utomlands. Efter kanske ett år är de tillbaka och man kan tydligt se den personliga utvecklingen, och att relationen med klienten eller andra kollegor har blivit ännu starkare.

På White & Case finns det globalt en tradition att arbeta med pro bono. Vi vill att detta ska vara en självklar del av vår kultur, att ge tillbaka och arbeta ideellt och att varje medarbetare känner ett driv av att få en möjlighet att göra detta.

– Jag har inte sett ett så medvetet arbete kring pro bono hos någon annan byrå. Vi har medarbetare som jobbar uteslutande med detta – är man engagerad i en fråga lägger man mer tid på det. Vi har precis haft ett antal medarbetare från Stockholmskontoret som var i Grekland och hjälpte NGO’s på plats med immigrationsfrågor. Jag har själv arbetat med frågor kring trafficking av barn för en organisation i Indien.

På White & Case pågår en ständig kunskapsinhämtning och för varje medarbetare finns en individuell utvecklingsplan. Man kan ta del av interna utbildningar och man kan också koppla upp sig mot liveutbildningar från hela världen. Tack vare alla som jobbar hos White & Case finns det stora förutsättningar att förkovra sig i många olika ämnen och frågor, vilket sker hela tiden.

– Vi har till exempel en omfattande utbildningsbank med olika sparade föreläsningar. När det passar kan man koppla upp sig och ta till sig kunskap online. 

En av de viktigaste frågorna för Jan Jensen är jämställdhet och mångfald. Under de senaste åren har klienterna också börjat ställa tydligare krav. De förväntar sig att sammansättningen i teamet är jämställd och speglar dem själva. Den typen av krav ökar även utomlands men här ligger Sverige långt framme i ett internationellt perspektiv. 

– Branschen har generellt blivit bättre och jämfört med för några år sedan är det som natt och dag. Hos oss är det naturligt att lämna kontoret för att hämta barn, gå och träna eller göra andra saker. Men här är det förstås viktigt att vi som delägare  föregår med gott exempel – jag vet själv hur viktigt det är med småbarnsåren! avslutar Jan Jensen.

OM WHITE & CASE

White & Case har över 5000 medarbetare fördelat på 44 kontor i 30 olika länder. Med 94 nationaliteter i teamet talar de 90 olika språk för att gemensamt ha hand om klienter från 115 länder och klientärenden från 160 länder.

På Stockholmskontoret arbetar man med private equity, corporate M&A, banking and finance, capital markets och dispute resolutions.

Vill du veta mer om White & Case arbete?

Läs mer på whitecase.com/careers/stockholm

Följ på Facebook White & Case LLP- Sverige