Bra gemenskap, arbetsglädje – och roliga projekt. Så beskriver biträdande juristen Jonas Öjelid miljön på Advokatfirman Glimstedt. 

Vi är bra på det vi gör, men vi är även en byrå med ett stort hjärta, säger han. 

Jonas Öjelid tog juristexamen från Göteborgs universitet 2009, men han valde en annorlunda väg in i branschen genom att direkt börja arbeta på en juristbyrå. De flesta nybakade studenter brukar istället börja sin karriär på någon av Sveriges advokatbyråer – eller inom domstolarna. 

– För två år sedan påbörjade vi en omorganisation på mitt dåvarande jobb och då började jag att titta på intressanta advokatbyråer. Det som lockade mig med Glimstedt var framför allt möjligheten att arbeta med riktigt duktiga människor med lång erfarenhet, säger han. 

Efter diskussioner med Glimstedt började Jonas Öjelid på byrån den 1 maj 2018.  Han blev snabbt en stor tillgång på byråns kontor i Göteborg som har 35 anställda. Hans kollegor hyllar bland annat hans grymma engagemang. 

– Jag är ganska driven och ser till att saker händer. Men det finns även en arbetsglädje på kontoret. Vi har riktigt roligt tillsammans. Utöver arbetet så händer under året flera gemensamma aktiviteter och det finns en bra balans mellan yrkes- och privatliv, säger han. 

Jonas Öjelid arbetar med fastighetsjuridik och tvistlösning. Det är två breda områden som bland annat innefattar kommersiella hyresfrågor där han oftast företräder hyresvärden. 

– Det kan vara företag som inte betalar hyra eller att jag förhandlar om hyresavtal och ändrade hyresvillkor. Det är ett varierat arbete som inte bara innehåller juridik utan även en hel del affärstänk, säger han. 

Förutom Göteborg har Glimstedt även 13 andra kontor runt om i Sverige. Jonas Öjelid berättar att det känns tryggt att veta att kollegorna på de andra kontoren alltid ställer upp om man har frågor – eller behöver hjälp inom något annat rättsområde än de områden som Göteborgskontoret arbetar med. 

– Jag trivs jättebra. Det blev faktiskt bättre än vad jag trodde när jag sökte tjänsten som biträdande jurist på byrån. Jag får arbeta med den typ av uppdrag som jag vill – och jag får även arbeta med riktigt duktiga seniorer, säger han. Jag värdesätter också att Glimstedt ser positivt på att man engagerar sig ideellt på fritiden. 

Under året hoppas Jonas Öjelid att bli antagen till Advokatsamfundet, då siktet är att bli delägare på Glimstedts Göteborgskontor. Det ligger lite längre fram i tiden men det finns redan en plan för delägarskapet. 

– Det är också en grej som är bra med Glimstedt. Jag vet vad de förväntar sig av mig och de har varit tydliga med vad som krävs för att till exempel bli delägare. 

Hem