JobbKarriär

DLA PIPERS NYA DELÄGARE: ”VI SKA TA ÄNNU STÖRRE PLATS I SVERIGE OCH INTERNATIONELLT”

By oktober 1, 2021No Comments

Delägarskaran på DLA Piper har nyligen stärkts med Johan Forsling, advokat inom miljörätt, plan- och byggrätt och förnyelsebar energi, samt Joakim Hedström, advokat inom rekonstruktion och obestånd.

Det går bra för den globala advokatbyrån DLA Piper som just nu befinner sig på en tillväxt- och förändringsresa. Den 1 maj fick de fyra nya delägare. En av dem är Johan Forsling, advokat inriktad mot miljörätt och exploateringsfrågor. Han började sin karriär som trainee 2007 och har gjort en imponerade resa på byrån. 

– När jag började på DLA Piper fick jag arbeta med alla områden, men jag fastnade ganska omgående för fastighetsrätt. Idag arbetar jag med exploateringar, tillståndsprövningar och transaktionsrelaterade frågor inom framförallt speciell fastighetsrätt, miljörätt samt plan- och bygglagen, säger han. 

Johan Forsling har lång erfarenhet av rådgivning i samband med vindkraftexploateringar. Han är även en del av DLA Pipers miljögrupp som siktar på att bli ledande i Sverige inom exploateringsrelaterad rådgivning. De senaste tio årens kraftiga ökning av investeringar i vindkraft och annan infrastruktur har medfört en ökad efterfrågan på advokater som kan hantera både fastighetsrätt och miljörätt och som samtidigt kan tänka och agera som en affärsjurist.

– På en stor internationell byrå som DLA Piper finns resurserna och viljan att fortsätta att bygga ett starkt team kring dessa frågor, där efterfrågan förväntas öka kraftigt de kommande åren. Vi har nyligen rekryterat ytterligare specialister från domstolar och myndigheter och kommer därigenom att kunna erbjuda ännu bättre och snabbare rådgivning till såväl befintliga som nya klienter. Vår tydliga och uttalade ambition är att vara ledande inom exploateringsrelaterad rådgivning, säger han.

Johan Forsling berättar att han ser sitt delägarskap som en naturlig del av karriären. 

– Tiden känns verkligen mogen för mig att växla upp ytterligare och ta en mer ledande roll på DLA Piper. Det känns inspirerande att få ta större ansvar och att utveckla min grupp. Det känns även naturligt att ta ett större ansvar i byråns ständigt pågående moderniseringsprocess och där tror jag att jag kan bidra särskilt i frågor kring bland annat jämställdhet, säger han. 

Enligt DLA Piper visar de nya delägarna på stark affärsmässighet och stor kompetens inom sina respektive områden. Advokaten Joakim Hedström är verksam som konkursförvaltare och likvidator och ingår i byråns rekonstruktions och obeståndsgrupp. Hans målsättning har varit delägarskap sedan han började på DLA Piper 2011. 

– Min specialisering inom obeståndsrätten med särskild inriktning mot processrätt ligger helt rätt i tiden och utgör en stark komplettering till byråns erbjudande i övrigt. Vår obeståndsgrupp har genom åren varit rankad som nummer ett hos både Legal 500 och Chambers Europe – det är en position som vi ska behålla, säger han.

Joakim Hedström har bland annat uppmärksammats för sitt arbete i SAAB-konkursen där han var delaktig i att driva 17 återvinningstvister med stor framgång. SAAB-konkursen är den största konkursen i modern tid och rättsprocesserna var omfattande. Genom SAAB-processerna utvecklade han en unik specialkompetens inom återvinning i konkurs.

– Det är med stor entusiasm som jag träder in som delägare. Jag får ta större ansvar och kan lägga mer fokus på bland annat kompetensutveckling och mina medarbetare. Vi ska ta ännu större plats i Sverige och internationellt samt fortsätta bygga den positiva anda som vi har på byrån idag, säger han.

I sin roll som delägare vill Joakim Hedström vara inkluderande och en ledstjärna. 

– Jag kommer att arbeta för att ständigt utveckla byrån och arbetsmiljön. Jag vill att alla ska trivas på DLA Piper. Jag har varit byråns sportchef i flera år och arbetat mycket med gemensamma aktiviteter som ska stärka gemenskapen och förbättra medarbetarnas välmående, säger han. 

Läs mer på https://sweden.dlapiper.com/sv/