Carnegies engagerade och erfarna medarbetare har banat vägen för bankens marknadsledande position inom Investment Banking, Securities och Private Banking i Norden. Med cirka 600 medarbetare sammanför Carnegie investerare, entreprenörer, företag, institutioner och privatpersoner för att skapa innovativa produkter och nya arbetstillfällen – för ett samhälle i utveckling.

Med den bredd sektorer och transaktioner som Carnegie täcker utgör en karriär på banken, och inom området Investment Banking, en i synnerhet spännande utvecklingsresa.

Julia Borgström anställdes på Carnegie hösten 2020.

– Liksom många i branschen började jag med ett  internship i tio veckor, medan jag studerade på Handelshögskolan i Stockholm, säger Julia. Nu efter examen arbetar jag heltid och som junior ansvarar jag för att producera underlag till transaktioner, som värderingsmaterial  och presentationer. Vi får vara med från start till mål i transaktionerna från dag ett.  

Carnegies goda rykte som Nordens ledande bank inom Investment Banking, var vad som först väckte Julias intresse. Hon kom även i kontakt med några av Carnegies anställda under sin utbildning, som lovordade arbetsgivarna och arbetskulturen på banken.

– Under mitt internship levde Carnegie verkligen upp till mina förväntningar! Jag trivdes bra med både kollegorna och arbetsuppgifterna. Som nyanställd junior är utvecklingskurvan brant och vi får delta i transaktioner inom många olika sektorer och produkter. Förutom att snabbt bredda och fördjupa vår sektor- och produktkunskap blir vi också bättre på att arbeta effektivt och strukturerat. De mer seniora kollegorna uppmuntrar juniorerna att ta eget ansvar och initiativ, och vi får befogenheter och förtroende att växa i rollerna.

– På Carnegie blir du aldrig färdiglärd. Du fortsätter att utvecklas, vilket gör arbetet spännande även efter tio år i branschen, säger Leo Rydell Johnson. 

Av Leos tio år inom Investment Banking har han arbetat snart tre år på Carnegie.

– Vår storlek jämfört med våra konkurrenter i Stockholm gör att vi kan ha särskilda grupper som specialiserar sig mot en specifik sektor, produkt eller kundgrupp, vilket leder till att den sammanlagda kompetensen på avdelningen är mycket hög. Det brukar ta några år att specialisera sig mot något och i och med att vi är en platt organistion utan traditionella titlar växer man organiskt in i en roll där man får ta alltmer ansvar och själv kan påverka vad man vill fokusera på beroende på vad man har för intressen, styrkor och erfarenheter. 

– Den icke-hierarkiska kulturen präglas av arbetsglädje, sammanhållning och frihet under ansvar, säger Julia. Carnegie är en arbetsplats där medarbetarna utmanas, utvecklas och värdesätts, och även om vi jobbar mycket så gör vi det för att vi tycker att det är roligt. Jag ser fram emot att fortsätta utforska mina styrkor och hitta min nisch.

– Även efter flera år finns det ingen risk för tristess, säger Leo. Till dig som är intresserad av Investment Banking och Carnegie, tipsar jag om att göra ett internship. Efter tio veckor vet både arbetsgivaren om du är rätt person för jobbet, och du vet om det är rätt arbete för dig.

– På Carnegie värdesätts du för vad just du kan erbjuda teamet. Förutsättningarna du ges för att utvecklas, tillsammans med den familjära kulturen, tror jag är en av de bidragande anledningarna till hur Carnegie lyckats nå sådan framgång.

Läs mer på carnegie.se