Är du intresserad av skatterätt och gillar utmaningar? EY arrangerar varje år Young Tax Professional of the Year, en tävling där du har chansen att kamma hem ett anställningskontrakt på EY och en plats i den internationella finalen i Amsterdam.

Young Tax Professional of the Year (YTPY) är en tävling i skatterätt som går av stapeln den 18 april 2018 på EY:s huvudkontor i Stockholm. Tävlingen riktar sig till skatterättsintresserade studenter som snart ska äntra arbetslivet. Som deltagare har du möjlighet att vinna ett anställningskontrakt på EY med flexibel start, 20 000 kronor och en plats i den internationella finalen. Andra- och tredjepristagarna går inte heller hem tomhänta – de tilldelas en tio veckor lång praktikplats på EY samt 15 000 kronor respektive 10 000 kronor.

– Vi är ett stort antal medarbetare som fått vår anställning genom tävlingen. Vissa av oss har vunnit men många har fått anställning även om de inte placerats sig i topp tre. Tävlingen tillåter deltagarna att visa upp andra egenskaper och kvalifikationer som är viktigt i vårt arbete förutom endast goda studiebetyg, säger Theodor Wängström, vinnare av Young Tax Professional of the Year 2015 och nu Senior Consultant inom Transaction Tax på EY.

– I den internationella finalen deltar finalister från omkring 30 länder vilket även gör tävlingen till en utmärkt möjlighet att knyta nya kontakter, säger Olle Waller, vinnare av Young Tax Professional of the Year 2016 och nu Tax Consultant inom Business Tax Services på EY.

Ansökan till årets Young Tax Professional of the Year stänger den 28:e februari. Därefter kallas cirka 15 kandidater till Stockholm. Tävlingen går ut på att deltagarna arbetar i team för att identifiera och diskutera särskilda skatterättsliga problem samt presentera relevanta lösningar på dessa inför en fiktiv klient. Den fiktiva klienten utgörs av vår eminenta jury, bestående av delägare på EY samt representanter från universitet och näringsliv. En senior kollega från EY finns med som coach för teamet under hela dagen. Under dagen iakttas och bedöms samtliga kandidater i allt från samarbete och koordinering, till kunskap och presentationsfärdigheter.

Dagen avslutas med en prisutdelning, tätt följt av mingel och festligheter. Tävlingen är således ett ypperligt tillfälle för dig att nätverka och stifta bekantskap med EY som företag. – För att passa som konsult på EY är det viktigt att man kan samarbeta, koordinera och prestera när det gäller. I och med att det är de egenskaperna som bedöms under tävlingen känns deltagandet som ett kvitto på att man är redo för att äntra arbetslivet. Det inger självförtroende och känns motiverande, säger Sofie Lindén, tvåa i Young Tax Professional of the Year 2015 och nu Senior Consultant inom Business Tax Services på EY.

– Ja, du har verkligen bara att vinna på det här. Det är skönt att lära känna ett företag under avslappnade och roliga omständigheter. Jag upplevde det som mycket lättare att visa vem jag verkligen är jämfört med när jag har gått på en vanlig arbetsintervju, säger Olle Waller.

Ni alla kammande hem bra placeringar i tävlingen, vad tror ni var er nyckel till framgång?

Theodor: För min del tror jag att det handlade om att jag i gruppen tog något av en koordinerande roll, med fokus på att leda gruppen framåt och se till så att alla fick göra sin röst hörd.

Olle: Jag intog en liknade roll. Att strukturera och koordinera men samtidigt vara lyhörd leder i princip alltid till ett bra resultat. På EY jobbar vi alltid i team och just teamwork tror jag är en viktig nyckel för att lyckas.

Sofie: Jag antog rollen att ansvara för att sätta ihop mitt teams presentation. Under tiden var jag även noga med att alla i gruppen skulle få chansen att fokusera på det de kände sig mest ämnade för. Att göra sådant man tycker om genererar oftast goda resultat.

Och nu när ni har jobbat på EY ett tag, vad uppskattar ni mest med arbetsplatsen?

Theodor: För det första uppskattar jag möjligheterna som förekommer på EY. Här finns en tydlig utvecklingstrappa för alla medarbetare och trots att vi säsongsvis jobbar mer än vanligt, är företaget måna om att det ska finnas en bra balans mellan jobb och fritid.

Olle: Den utpräglade teamkänslan är något jag värdesätter. Vi hjälper varandra när det behövs och har väldigt roligt på vägen. Den känslan kände jag av redan under mitt deltagande i Young Tax Professional of the Year. Det är lätt att tänka ”vassa armbågar”, men jag möttes av en anspråkslös och respektfull atmosfär.

Sofie: Jag vill slå ett slag för alla roliga kringaktiviteter som finns på EY. Jag är till exempel med i vår klättringsektion, vilket innebär att jag tillsammans med andra medarbetare ses för att klättra ett par kvällar i månaden. Att jobba ska också vara kul.

Till sist – varför ska man söka till 2018 års upplaga av Young Tax Professional of the Year?

Theodor: Förutom möjligheten att få vinna en anställning tycker jag att man ska söka för att på riktigt få lära känna EY som företag. Samtidigt får du utveckla dina färdigheter och visa vem du är.

Olle: Är du intresserad av skatt och på väg att avsluta dina studier tycker jag att du ska söka. Det finns som sagt ingenting att förlora. Vi uppmärksammar alla deltagare, vilket innebär att du inte behöver vinna för att få möjligheten att arbete hos oss. Du blir dessutom flera erfarenheter rikare och har väldigt roligt längst vägen.

Sofie: Ja, det här är en supermöjlighet. Du kommer lära dig massor och få möjligheten att knyta många viktiga kontakter. Alla som deltar är vinnare.

VILL DU TÄVLA OM ETT ANSTÄLLNINGSKONTRAKT PÅ EY?

Gå in på ey.com/careers och klicka dig vidare till studentsidan och Young Tax Professional of the Year. I din ansökan bifogar du personligt brev med information om varför just du vill vara med att tävla samt CV och betyg från universitet/högskola. Kom ihåg att ansökan stänger den 28 februari! Har du frågor om tävlingen är du välkommen att kontakta Olle Waller på olle.waller@se.ey.com.

Leave a Reply