Nu bryts avtalet. ”Vi vill bli fria”.

I början av förra året kom nyheten om att Lundabolaget Earin, som producerar trådlösa hörlurar, skulle köpas upp. Det var Black Eyed Peas-stjärnan Will.i.am, William James Adams, techbolag I.am+ som ville lägga vantarna på Earin.

– Vi får helt andra möjligheter att växa och utveckla nya innovativa produkter, kommenterade då vd:n Kiril Trajkovski, som grundat bolaget tillsammans med Olle Lindén och Per Sennström.

Det som vid första anblicken såg ut att bli en perfekt match har dock utvecklat sig till en besvikelse för Lundabolaget. Att få med sig världsstjärnan visade sig snarare bli en belastning än en fördel.

Köpet är fortfarande inte i hamn och nu bryts avtalet.

Per Sennström berättar för sajten Rapidus att avtal skrevs men att I.am+ aldrig stängde avtalet eller betalade för aktierna.

– Vi vill bli fria från I.am+, säger Per Sennström.

Han uppger för Rapidus att I.am+ saknar pengar och att Earin istället nu fått in pengar från annat håll, oklart varifrån. Medgrundaren berättar samtidigt att uppgörelsen med I.am+ bromsat Earins utveckling.

– Vi hade produkten klar för massproduktion, det här avtalet skulle stängas i slutet av mars och de ville sälja under sitt varumärke. Så hela Europa- och USA-marknaden blev satt på vänt för att det skulle säljas under I.am+. Vi har bara sålt i Asien sedan dess, säger Per Sennström.

Earin har tidigare tagit in 30 miljoner kronor från bland annat LMK, Midroc och Granitor. För fyra år sedan genomfördes även en kampanj på Kickstarter där man tog in 11,3 miljoner kronor.

Will.i.am har tidigare investerat i den svenska musikstartupen Amuse.

Leave a Reply