Vogues chefredaktör Anna Wintour tillika modegurun med stort M har minst sagt koll på hur en klär sig rätt för varje tillfälle. Nu delar hon med sig av sina bästa tips på hur du ska klä dig inför en arbetsintervju.

Det är inte alltid lätt att veta hur en ska tänka när en väljer ut kläder till en arbetsintervju, då det första intrycket spelar en väldigt stor roll. Men nu är hjälpen här i form av videoserien ”Go Ask Anna” där vi får reda på hur vi ska tänka kring våra klädval.

– Det är så intressant hur folk kommer klädda för en intervju. Ibland känner man att de bär kläder som de precis köpt under förmiddagen eller kvällen innan, något som inte alls passar deras personlighet eller vem de egentligen är. Jag tycker att alla ska komma ihåg, oavsett om de intervjuas för Vogue eller vart de än intervjuas, det är inte din garderob vi anställer! Din garderob kommer inte att göra jobbet utan den ska bara spegla vem du är. Med andra ord, bär aldrig något som inte representerar dig och din stil under en intervju, säger hon i videoklippet.

Vidare berättar Wintour om en man som tack vare hans personliga stil snabbt fångade hennes intresse under en intervju.

”Du måste klä dig för dig själv”

–  Jag kommer alltid att komma ihåg en ung man som kom in med klänning och en handväska. Jag gav honom jobbet direkt. Du måste klä dig för dig själv. Jag tycker inte att du gör dig själv en tjänst genom att fejka, säger hon.

Leave a Reply