De är tillräckligt stora för att kunna hantera de största uppdragen, men även tillräckligt små för att alla på byrån ska känna varandra. Så beskriver Petra Hovstadius, HR-chef på Cederquist, miljön på advokatbyråns kontor i Stockholm. 

– Vi har arbetat systematiskt i drygt tio år för att bli en modern, jämställd och värderingsstyrd byrå, säger hon.

Cederquist är en modern, topprankad advokatbyrå som erbjuder specialistkompetens inom de flesta affärsjuridiska områden. Sedan starten 1953 har det hänt mycket på kontoret i Stockholm. Idag är de en av Sveriges främsta byråer med en stark position på marknaden. De har ett tydligt fokus på jämställdhet och värderingar, men de arbetar även mycket med artificiell intelligens och digitala arbetsmetoder. För att bibehålla en modern och värdestyrd kultur arbetar Cederquist tillsammans med sina medarbetare för att hinna först in i framtiden. Det var även det som lockade Josefin Wallin, employer branding specialist, till byrån. 

– Jag började arbeta på Cederquist den 20 januari. Vi har ett jättebra introduktionsprogram för nyanställda som gör att jag redan känner mig som en del av teamet, säger hon och berättar att hon flyttade upp till Stockholm från Skåne för att börja arbeta på byrån. 

– Det var ett stort steg, men det kändes både kul och spännande. Cederquist passar mig perfekt. Mina arbetsuppgifter är varierande och det ska bli spännande att få arbeta ännu mer med rekrytering på till exempel olika mässor. Det finns även utrymme för kreativitet – och det tycker jag är positivt. 

Petra Hovstadius har lång erfarenhet från advokatbranschen. Hon trivdes jättebra, men hon var intresserad av att pröva på något nytt. Efter fem år inom finans började hon att längta tillbaka till sitt tidigare yrkesliv. 

– Jag saknade advokatbranschen helt enkelt. Det är en trevlig, öppen och välkomnande miljö. Det är dessutom en otroligt spännande värld. Utvecklingen går fort, och det är kul att vara en del av den, säger hon. 

I början av september 2019 började Petra Hovstadius att arbeta på Cederquist. Hon kallar sin nya roll som HR-chef på byrån för en nytändning i karriären. 

– Det har varit mycket att sätta sig in i, men samtidigt otroligt roligt. När vi säger att vi är en värderingsstyrd byrå, så är det inte bara ord. Det är en del av ryggraden och hjärtat i bolaget, säger hon och lyfter fram de fyra värdeorden; kvalitet, lyhördhet, passion och hållbarhet. 

”Jag har aldrig arbetat på en advokatbyrå förut, men jag känner att miljön hos Cederquist är väldigt inkluderande.”

Cederquist har cirka 160 anställda och för de som har höga ambitioner är utvecklingskurvan hög. Byrån arbetar även mycket med mångfald och jämställdhet. Det är bland annat lika många män och kvinnor som arbetar på byrån. En tredjedel av byråns delägare är dessutom kvinnor, vilket är en hög siffra i branschen. 

– Jag har aldrig arbetat på en advokatbyrå förut, men jag känner att miljön hos Cederquist är väldigt inkluderande. Det är även en lyhörd organisation – och jag är väldigt imponerad över kvaliteten i projekten, säger Josefin Wallin. 

Petra Hovstadius håller med och berättar att det var viktigt för henne att välja en arbetsplats med ett starkt varumärke och en bra plattform. 

– Jag tror att en anledning till att Cederquist är en av de ledande advokatbyråerna på den svenska marknaden, beror på att vi har en stark profil, och att vi vågar vara annorlunda. Vi vill att våra medarbetare ska ha ett hållbart liv. Det är självklart höga krav, men vi vill inte att någon ska bränna ut sig. Man ska kunna ha en lång och spännande karriär hos oss.  

Är du student och intresserad av att veta hur det är att arbeta på Cederquist?

Är du i början av din utbildning på juristprogrammet kan du bli en del av studentpoolen och arbeta i receptionen och i konferensen. Har du redan hunnit läsa ett par terminer på juristprogrammet så finns det även möjlighet att avlasta juristerna i verksamhetsgrupperna med juniort juridiskt arbete. 

Som sommarnotarie får juridikstudenter som är i slutskedet av sin utbildning möjlighet att, med en fadder som stöd, aktivt delta i det juridiska arbetet hos Cederquist. 

Läs mer på cederquist.se

Leave a Reply