Cirio bistår som enda advokatbyrå i Norden sina klienter med att använda en unik affärsmodell för att ingå avtal som möjliggör äkta win-win-relationer.

Cirio Advokatbyrå startade upp sin verksamhet i början av året, men de är inte nya i branschen. Cirka 125 personer från Lindahls tidigare Stockholmskontor valde att följa med på resan som Johanna Hällgren, biträdande jurist, beskriver som både spännande och fylld av innovativa idéer.   

– Vi har fått en nytändning och det är en härlig stämning och hög energi på kontoret. Vi brukar lite skämtsamt säga att vi är en start-up med cirka 135 medarbetare – och över 100 års erfarenhet, säger hon. 

För att skapa framgångsrika affärsrelationer använder de sig av Vested som är en metodik och tankesätt. Modellen bygger bland annat på så kallade relationsbaserade kontrakt och skapar ett starkt samarbete mellan parterna genom att fokusera på gemensamma värderingar och mål. 

– Affärsmodellen är baserad på forskning i USA. Kate Vitasek, en av grundarna av Vested, fokuserade tillsammans med sitt team på vad riktigt framgångsrika affärsrelationer har gemensamt. Sedan har vi varit med och vidareutvecklat modellen, särskilt genom vår Managing Partner David Frydlinger som har arbetat med Kate under flera år, säger Erik Engström, biträdande jurist. 

Han berättar att de tror på att kombinera affärer med ett personligt engagemang och därför handplockar de alla team. Det innebär att deras klienter alltid får hög service – och ett utmärkt resultat. 

– Vi hjälper till att bygga hållbara avtalsrelationer som alla vinner på. Vi vill även skapa en spännande och utmanande arbetsmiljö för våra medarbetare och morgondagens talanger, säger Erik Engström. 

Cirio erbjuder affärsjuridisk rådgivning inom transaktioner, operativa och strategiska verksamhetsfrågor, speciella situationer såsom tvister och konkurser samt vad man på engelska kallar ”collaborative innovation”. De har dessutom särskild spetskompetens inom progressiva områden som digitalisering, förnyelsebar energi och life science.

– Vi har nu ett mer proaktivt fokus där en av våra styrkor är vår långa erfarenhet inom vissa branscher och områden – och det finns ett stort intresse för våra unika kompetensområden. Vi vill vara med och skapa spelregler för framtidens näringsliv och samhälle. Ett exempel på detta är vårt samarbete med AI Sustainability center, där vi är en av flera founding partners, avslutar Johanna Hällgren.

Läs mer på cirio.se

Leave a Reply