Hon gick från att arbeta som receptionist till att bli delägare på Baker McKenzie. Men Anna Orlander är inte ensam om att ha gjort karriär på byrån. 

– Vi hjälper varandra framåt och jag har lärt mig otroligt mycket under vägen, säger hon. 

Det har gått 19 år sedan Anna Orlander öppnade dörren till Baker McKenzies kontor i Stockholm för första gången. Hon hade fått jobb som receptionist på byrån, men det var inte hennes plan från början, utan mer en slump. 

– Jag tog studenten 2000 och skulle vikariera som receptionist. Mitt mål var att plugga vidare i Frankrike, men jag trivdes jättebra på Baker McKenzie och blev kvar, säger hon. 

Anna Orlander berättar att hon alltid har varit nyfiken på juridik och efter ett par år i receptionen började hon att läsa till jurist på Stockholms universitet. Hon arbetade extra på Baker McKenzie under tiden och när hon tog examen 2007 frågade de henne om hon var intresserad av en traineetjänst. 

– Jag tackade ja eftersom det är en bra och dynamisk arbetsplats. Efter min tid som trainee blev jag erbjuden en fast tjänst som biträdande jurist, säger hon. 

Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Deras kultur bygger på att alla medarbetare hela tiden ska utvecklas.

– Vi är ett superbra team. Den support som jag får från mina kollegor är ovärderlig. Efter några år som biträdande jurist började jag fundera på nästa steg. Jag trodde aldrig att jag skulle bli delägare, men det blev jag. Min närmaste chef hjälpte mig och pushade mig framåt genom hela processen – och idag ligger mitt fokus på M&A samt bolagsrätt, säger hon. 

Anna Orlander blev delägare 2017 och idag arbetar hon proaktivt med att lyfta fram duktiga medarbetare och hjälpa dem framåt i karriären. Hon är även engagerad i Womens Career Network, ett nätverk för tjejer som pluggar juridik eller finans. 

– Att knacka på vår dörr i Stockholm är som att stå på tröskeln till alla 78 Baker McKenzie kontor i 46 länder samtidigt. Vi har en internationell miljö och jag besöker regelbundet våra kontor över hela världen, säger hon. 

Men det är inte bara Anna Orlander som har gjort en spännande resa på byrån. Hon förklarar att utvecklingen framåt börjar redan första dagen på jobbet. 

– Det är helt otroligt att det redan har gått 19 år sedan jag började arbeta som receptionist på Baker McKenzie, men det känns inte som det. Vi har jättekul på jobbet – och ingen dag är den andra lik.

När får vi lära känna dig?

Vi är alltid nyfikna på nya juristtalanger. Därför vill vi gärna träffa studenter som du och berätta mer om vår byrå, till exempel om dina framtida kollegor, som sitter i Chicago, Johannesburg och Guadalajara. Och att det globala samarbetet med dem blir vardag för dig.

Möt oss på arbetsmarknadsdagar eller på de aktiviteter vi arrangerar. Bland annat brukar vi bjuda in studenter till olika event och temamingel på vårt Stockholmskontor.

Connecta med oss på bakermckenziestockholm.se eller håll utkik på Facebook och Instagram. 

Där får du veta mer om vilka praktik möjligheter och internships vi erbjuder studenter.

Läs mer på bakermckenzie.com

Leave a Reply