Det är lätt hänt att det är chefen eller kollegorna som beskylls för att göra arbetet tråkigt eller arbetsplatsen till en olidlig plats. Men är det verkligen de som är orsaken till att du inte trivs på arbetsplatsen, och är du den bästa medarbetaren du kan vara?

Utan att du kanske tänker på det kan din egen inställning vara orsaken till att arbetet inte längre är roligt eller givande. Som tur är går det att åtgärda detta, säger ledar- och medarbetarutvecklaren Anna Tufvesson till https://www.metrojobb.se/experten/. Dessa åtgärder kan även ha en positiv inverkan på livet utanför jobbet.

Bli mer delaktig

Det är viktigt att känna sig delaktig i vad som händer på arbetsplatsen. Faktum är delaktigheten har en stor inverkan i hur trivsam arbetsplatsen uppfattas. Om du är missnöjd med din roll, har du sett till att göra dina åsikter hörda på rätt sätt? Det är en stor skillnad mellan att klaga och komma med förslag och åsikter. Om du anser att du har ett bättre förslag till hur en uppgift ska lösas ska du punkta ned varför den är bättre, hur den kan förenkla arbetet och vilka fördelar det medför. En välformulerad åsikt eller ett förslag kommer att höras mer än ett allmänt klagomål.

Prioritera dig utanför arbetet

För att en anställd ska orka göra sitt jobb på ett bra sätt måste hen ta hand om sig både mentalt och fysiskt. Fysisk träning är ett bra sätt att hålla kroppen frisk och i form. Det är också ett bra sätt att hålla hjärnan alert. Träning bidrar till att viktiga ämnen utsöndras i hjärnan, vilka hjälper oss att bli mer mottagliga för ny kunskap.

Det är också viktigt att ta tillvara på sin lediga tid. Ta inte med arbetet hem om du inte måste. Se till att du får tid över till att bara vara framför en film eller ett spel. Bestäm en tid som bara är till för dig och där du kan fördjupa dig i ett spännande pusselspel som Homescapes eller Monster Strike eller i kortspelen på https://casino.betfair.se/k/kort. Spela blackjack live eller mot en dator på en valfri enhet och försök att släppa allt runt omkring dig. Spelen går att spela både i mobilen, på surfplattan och datorn, vilket innebär att du kan sätta dig var du vill så länge du har en bra uppkoppling.

Gå vidare

Om du har gjort allt du kan men fortfarande inte trivs på arbetsplatsen är det något annat som är fel. Kanske har tecknen på att du är redo för något nytt uppenbarat sig, såsom https://www.mabra.com/dags-att-byta-jobb/ beskriver. Dessa kan vara alltifrån att du är missnöjd med din lön till att högre positioner inte längre lockar. Att byta karriärriktning och arbetsplats är både läskigt och spännande. Som nyanställd är det ännu viktigare att vara den bästa medarbetaren du kan vara, eftersom det kommer att göra dig sedd av cheferna och omtyckt av kollegorna.

Om någonting är fel på arbetsplatsen, se alltid till dig själv först. Vad kan du göra för att göra det bättre? Om du inte kan göra något, då är det dags att vända sig till HR, högre chefer eller till en ny arbetsplats.

Leave a Reply