Är du nyexaminerad eller har upp till ett års arbetslivserfarenhet efter dina studier? Är du dessutom sugen på att ge karriären en ordentlig push och att växa – både professionellt och som person? Då är Com Hem Management Trainee Program utan tvekan något för dig.

Linnéa O´Hara och Sandra Barkstedt inledde sina traineetjänster på Com Hem i höstas och är båda eniga om att de hamnat helt rätt i karriären.

– Com Hem Management Trainee Program är Sveriges roligaste traineeprogram. Man får en otrolig insyn i företaget, möjlighet till att lära sig väldigt mycket på kort tid och en stor chans till att kickstarta sin karriär, säger Sandra Barkstedt, CFO-trainee på Com Hem.

På Com Hem Management Trainee Program får du möjligheter att bli framgångsrik i en miljö som utmanar dig inte bara i din yrkesroll men även på det personliga planet. Programmet är uppbyggt för att man ska kunna skräddarsy det själv, hitta det man är bra på – och låta det vara fokus – men självklart också utmanas i sådant som är helt nytt

– I och med att programmet anpassas efter kandidaten går det inte att säga hur ett exakt traineeår ser ut, men kort sagt arbetar man som trainee nära ledningen. Det handlar mycket om att vara med där de strategiska besluten tas för att sedan lära av det, säger Linnéa O´Hara, CTO/CIO-trainee på Com Hem.

Hur kom ni i kontakt med programmet och vad fastnade ni för?
Sandra: Jag hittade programmet på traineeguiden.se och fastnade för möjligheten att under ett år få gå bredvid en person från ledningsgruppen. Traineetjänsten på Com Hem var faktiskt det enda jobb jag sökte, ett tydligt bevis på att jag verkligen fattade tycke för konceptet.

Linnéa: Jag träffade Com Hem på Nova Forum och blev intresserad av deras organisationskultur och deras utformning av traineerollen. För varje intervjutillfälle blev jag mer och mer stärkt i min åsikt att Com Hem var det rätta företaget för mig.

Kan ni berätta mer om era roller på Com Hem?
Sandra: Min roll som CFO-trainee innebär att jag är anställd på avdelningen Finance. Jag sitter bland annat med i bokslut, budgetarbete och kvartalsrapporteringar. Rollen innebär även att jag arbetar för att underlätta arbetet för vår CFO, Mikael Larsson. I och med att vi själva kan styra hur våra program ska se ut har jag även gjort en del arbete åt marknads- och kommunikationsavdelningen.

Linnéa: Som CTO/CIO-trainee delar jag min tid mellan Com Hems CTO Thomas Helbo på avdelningen TechOps och CIO Monika Gullin på IT. Ledningsrepresentanterna stöttar jag med allt från konferensplanering och kalkyler till att driva verksamhetsutvecklande initiativ, delta i strategiska möten och beslutsfattande forum. Utöver det spenderar jag tid med att arbeta åt vår Produkt- och en del andra avdelningar.

Vilka egenskaper tycker ni är viktiga för att man ska trivas som trainee hos er?
Sandra: På, personlig och pålitlig. Beskrivningar som dessutom är Com Hems värdeord.

Vad tycker ni är roligast med ert arbete på Com Hem?
Linnéa: Det roligaste är att få medverka i så många olika delar av organisationen och att få driva egna projekt. Därigenom får man en helhetsbild över företaget, lär känna anställda på alla avdelningar samt möjligheten till att ständigt utvecklas.

Och vad har varit er största utmaning?
Sandra: Att hinna med allt man skulle vilja vara med på. Det kan lätt bli att man säger ja till för mycket, och då är det viktigt att kunna prioritera och fokusera.

Ni avlutar era traineetjänster till sommaren, vad har ni för framtidsplaner?
Linnéa: Tanken är att vi kommer få en roll i organisationen. Det blir då en tjänst som passar oss och de erfarenheter vi samlat på oss under vårt traineeår. Alla tidigare traineekullar jobbar kvar på Com Hem, vilket kännas väldigt roligt.

Varför tycker ni att man borde söka till 2018 års Management Trainee Program?
Sandra: Om du är ute efter en intraprenöriell och rörlig arbetsplats där du som trainee har varierande arbetsuppgifter och mycket ansvar är det här verkligen en arbetsplats som passar dig.

Och vad har ni för tips till de som ska söka?
Linnéa: Börja med att läsa igenom Com Hems hemsida (samt trainee-sida) och känn efter om vår företagskultur och vision talar till dig. När du sen skriver din ansökan bör du fundera över, och lyfta fram, varför Com Hem skulle vara en bra arbetsplats för just dig.

Sandra: Och var inte rädd för att söka bara för att du inte kan något om telekombranchen, att vara nyfiken och intresserad av att lära räcker gott.

Vill du veta mer om Com Hem Management Trainee Program?

Gå in på Com Hems karriärshemsidaoch ansök här!

Leave a Reply