Vintern är en tuff årstid för huden. Kyla och mörker gör ofta att vår hy blir livlös och vi ser glåmiga och tråkigt trötta ut. Vore det inte underbart om du i stället kunde få till ett härligt glow som får dig att se fräsch och pigg ut? Tro det eller ej, men det är faktiskt inte så svårt som man kan tro! Följ bara de här tipsen, så kommer din hy knappt märka av att det är vinter!

Återfukta, återfukta, återfukta
På vintern är det extra viktigt att tillföra fukt till din hy. Både torr luft inomhus och kylan ute gör att det lätt kan kännas som att fukten i huden bara sugs ut. Därför är det viktigt med en god hudvårdsrutin.

Börja morgonen med att tvätta ansiktet med en återfuktande rengöring. Undvik produkter som skummar eller innehåller tvål som torkar ut. Efter det kan du använda ett serum eller en lotion som du masserar in. När det har torkat in lite är det dags för din dagkräm. Vänta med att gå ut i kylan tills produkterna har absorberats.

På kvällen bör du följa alla steg igen efter att du eventuellt har tvättat bort ditt smink. Sedan är det viktigt att du använder en nattkräm som är fetare än den du använder dagtid.

Om du under dagen känner att ditt ansikte behöver lite hjälp på traven kan du med fördel använda en face mist, som du sprejar på ansiktet och som tillför fukt.

Testa microneedling
Att använda en så kallad Skinroller motverkar torr hy, boostar hudens egna kollagenproduktion och produktionen av nya hudceller. Många upplever att deras hy blir föryngrad av regelbunden microneedling.

En annan positiv effekt är att dina dyra hudvårdsprodukter verkar bättre eftersom Skinroller skapar tusentals små hål i huden som gör det lättare för dem att tränga ner djupare. Dessutom kan en Skinroller hjälpa dig att bli av med problem som kanske inte just är förknippade med vintern, som akneärr och pigmentfläckar. Detta är det ultimata redskapet för fin hy och kan verkligen göra nytta för alla.

Var försiktig med peeling och varmt vatten
Även om det är viktigt att få bort döda hudceller så är huden extra känslig på vintern när det är kallt. Därför räcker det oftast att bara exfoliera en gång i veckan med en skonsam peeling.

En annan sak som många inte tänker på kan torka ut huden är varma duschar och bad. Undvik att tvätta dig med skållhett vatten, det torkar ut huden och är inte bra för håret heller, för den delen.

Ta hand om din hälsa
Detta tips gäller egentligen året runt. Se till att dricka åtminstone två liter vatten om dagen, äta mycket frukt och grönt och träna regelbundet. Hur din kropp mår på insidan syns på utsidan!

Fler tips på hur du frambringar hudens lyster under vintern hittar du här.

Leave a Reply