Att studera brukar sällan ge en fet plånbok, men det finns sätt att dryga ut kassan på. Ett av årets hetaste extrajobb står Sendoo för som ligger helt rätt i tiden med sin unika affärsidé – och miljötänk.   

– Tjänsten matchar personer som vill skicka något med en förare som ska åka samma sträcka. Den är superenkel att använda och klimat-smart, säger Pontus Kinnmark, student och förare. 

Efter en lång dag på språng landar du äntligen hemma i soffan, som ärligt talat börjar kännas lite risig. Du tar upp telefonen och surfar in på en av köp- och säljsajterna. Där ser du en perfekt soffa, men du har ingen bil eller någon som kan hjälpa dig att hämta den. I vissa fall är det till och med billigare att köpa en ny soffa än att anlita ett leveransföretag. 

– Leveranser via Sendoo är avsevärt billigare än andra alternativ. Sendoo matchar personer som ska åka samma sträcka, som till exempel pendlare eller små åkerier, med personer som behöver skicka något, säger Pontus Kinnmark, student och förare. 

Sendoo tar emot leveransförfrågningar över hela Sverige och arbetar efter mottot ”Vår business är din tomma baklucka”. De vill minska antalet onödiga leveranser och samtidigt göra en insats för miljön. Pontus Kinnmark studerar på psykologprogrammet vid Uppsala Universitet, men bor i Stockholm. Det innebär att han spenderar mycket tid med att pendla. 

– Jag har arbetat åt Sendoo i cirka ett år. Det är ett enkelt sätt att tjäna pengar och hjälpa andra utan att det tar tid från något annat, säger han. 

Under sin tid som förare har Pontus Kinnmark bland annat levererat mindre möbler och lampor till Sendoos kunder. 

– Jag tycker om att hjälpa till och jag väljer själv när jag vill jobba. Sendoos affärsidé ligger helt rätt i tiden. Det känns bra att jag kan tjäna pengar samtidigt som jag gör en insats för miljön. Jag har både kompisar och studiekamrater som arbetar extra som förare, säger han.

Idag levererar Pontus Kinnmark bara saker mellan Stockholm och Uppsala eller tvärtom, men det går att lägga in flera sträckor. 

– Om du till exempel ska åka en längre sträcka kan du lika gärna ta med dig saker i bagageluckan och tjäna in kostnaden för resan. Jag brukar jobba in min pendlingskostnad varje månad – och det är mycket pengar för en student, säger han.

Sendoo har lagt ner både tid och pengar på att skapa ett enkelt system som är användarvänligt både för annonsören– och föraren. Lägg in en annons gratis på Sendoo med de saker du vill skicka och uppge från och till adress. Du får ett pris direkt för transporten som förare accepterar, du väljer sedan förare själv och kan gå vidare genom att boka och betala transporten. 

– Jag kommer själv överens om datum och tid för transport, och jag har aldrig stött på några problem. Om jag ändå ska iväg så kan jag lika gärna göra någon glad genom att ta med deras saker, säger Pontus Kinnmark. 

Så blir du förare hos Sendoo 

Som förare signar du upp dig enkelt på sendoo.se och ser efter vad för uppdrag som ligger uppe. Till exempel ”Fönsterlampa mellan Uppsala och Stockholm” 250 kr. Det finns inga krav på att du faktiskt ska köra varan med bil, utan tåg/buss/flyg går lika bra. När du hittat ett uppdrag du kan leverera, bokar du och annonsören in leverans och betalningen sker. Pengarna hålls hos Sendoo och betalas ut till föraren när båda parter godkänt leveransen. Alla parter ger varandra betyg mellan 1 till 5 samt omdöme. 

Skicka saker med Sendoo?

Lägg in vad du vill skicka och leveransadress på sendoo.se. Inom kort kommer du att få transportförslag från Sendoos förare. Skickare och förare kommer själva överens om datum och tid för transport. Du kan skicka dina saker tryggt från dörr till dörr över hela Sverige.

Leave a Reply