Aleksandar Goga är aktuell med boken ”Eat Sleep Startup Repeat” som han har skrivit tillsammans med Caroline Lidman. Men superentreprenören har inga planer på att slå sig till ro. 

– Jag vill bygga upp ett bolagsimperium. Mina förebilder är bland annat Klarna och Amazon. De har lyckats förändra människors vardag – och det vill jag också göra, säger han. 

Aleksandar Goga studerade data- och systemvetenskap på Kungliga tekniska högskolan när han tillsammans med sina studiekamrater Vishal Nanda och Jeffrey Singh fick idéen om att starta ett tjänsteförmedlingsföretag. Han tog aldrig examen utan endast 19 år gammal klev han in i företagsvärlden. 2006 grundade de Servicefinder med visionen att göra det snabbt, enkelt och tryggt att välja tjänsteföretag.

– Vi kämpade dag och natt för att få bolaget och våra idéer att fungera på marknaden. Ville även skapa Sveriges mest attraktiva arbetsplats för säljare, säger han. 

Aleksandar Goga pratar snabbt och med passion om sina idéer och nya projekt. Han brinner för entreprenörskap och berättar att han vill bygga upp ett imperium av bolag. Samtidigt vill han dela med sig av sina erfarenheter, och det var därför han skrev boken ”Eat Sleep Startup Repeat” tillsammans med Caroline Lidman.

– Att starta ett bolag är kanske lätt, det svåra är att driva och få ett företag att växa och bli framgångsrikt, säger han. 

”Eat Sleep Startup Repeat” är en handbok om hur man startar, driver och bygger upp ett bolag. Aleksandar Goga berättar att de bland annat har samlat deras viktigaste erfarenheter, lärdomar och kunskap som de själva bitvis saknade i rollen som företagare och ledare. 

– Boken släpptes i januari i år, men det var tufft att skriva. Det kändes som ett långt skolarbete, säger han och skrattar. 

Det tog två år att skriva ”Eat Sleep Startup Repeat”. Aleksandar Goga är ständigt på väg mot nya äventyr och projekt, men när han fick den fysiska boken i handen stannade han upp och tog ett djupt andetag. 

– Jag stod på gatan och bara tittade på boken. Det kändes helt sjukt. Jag har skrivit en bok. Det är faktiskt en stor grej, säger han. 

Och Aleksandar Goga har både positiva och negativa upplevelser att dela med sig av. Efter att ha byggt upp Servicefinder i tio år valde de att sälja bolaget 2016. Det han lärde sig under resan var bland annat lärt att ett bra team är ryggraden i alla organisationer. 

– Väx inte bara för sakens skull, väx med rätt personer och bygg upp ett starkt team. Se till att ni har samma bild av bolaget och var ni är på väg, säger han och betonar att man aldrig får glömma bort människan bakom personen som man väljer att anställa. 

Han menar att arbetsgivaren och den närmsta chefen måste intressera sig för den anställdes liv och visioner även utanför kontoret. 

– Det tog mig lång tid att förstå det. Det är inte så enkelt eftersom man inte brukar prata om sitt privatliv på jobbet i Sverige. Börja med en lunch och umgås med dina medarbetare. Det kommer att löna sig i längden, säger han. 

När Aleksandar Goga sålde Servicefinder tänkte han ta det lugnt och njuta av livet. 

– Jag reste, gjorde lite investeringar, tränade flera gånger om dagen och köpte en sportbil. Men efter en och en halv månad var jag rastlös. Jag pratade med Vishal Nanda och Jeffrey Singh och de kände samma sak, säger han.  

De skaffade ett kontor och började spåna på nya idéer. I dag driver Aleksandar Goga bolaget ClickSys som arbetar med mjukvarulösningar för att digitalisera och öka försäljningen i restauranger. I slutet av 2019 lanserade han även det egna fashion-ehandelsbolaget Alexander Kay.

– Det kändes helt rätt. Jag kan inte ta det lugnt, entreprenörskap är min sport, säger han och skrattar.

Aleksandar Gogas bästa tips för unga entreprenörer  

Tänk stort
Många utgår från sig själva och sin inre krets. Istället ska man tänka på vilket problem man kan lösa för väldigt många.

Bygg upp ett bra team
Teamet blir avgörande för om du lyckas eller inte. Det gäller att ha samma bild av bolaget och att dra åt samma håll.

Se till att få saker att hända
Många fastnar i planering och strategi. Om man driver en startup måste man komma framåt. Planera max tre till sex månader i taget, allt annat är slöseri med tid. 

Tänk till innan du tar in nytt kapital
Fundera innan du tar in kapital. Pengar och strukturer kan ibland ta kål på kreativiteten. Välj rätt investerare om du ska ta in pengar. Gör lika mycket research på dem som de gör på dig.

Leave a Reply