När vintern kommer till Sverige så kan det kännas tungt. Men för många svenskar så innebär vintern milt och soligt väder. De har nämligen emigrerat till Malta för att jobba inom den växande spelbranschen. På Malta så finns det en massa spännande jobb för svenskar som vill testa något nytt. Ön är liten men har stor betydelse internationellt tack vare landets spellicens som länge har varit en accepterad standard inom EU.

Svenskar utgör den största minoriteten
Det är svårt att hitta spelbolag på Malta som inte har svenskar på sina kontor. Idag så är svenskar nämligen den största minoriteten på Malta. Det påverkar livet på ön och gör det lättare för den som vill testa att bo utomlands på ett tryggt sätt.

Maltas fördelar är många. För svenskar så lockar det varma vädret, och det särskilt under svenska vintermånader. Men det är också trevligt med en ö som i stort sett är fri från brott och som erbjuder ordning och reda med sjukvård och myndigheter som fungerar.

Flest jobb inom spelbranschen
De flesta jobben finns inom spelbranschen. Tack vare att Malta erbjuder EU-licens för onlinespel hittar du de flesta spelbolagen, som marknadsför sig mot svenska spelare, på den här ön. Varje spelbolag erbjuder oftast flera olika spelsajter och när du jobbar inom spelbranschen jobbar du oftast för ett av dessa varumärken.

Att jobba för ett välkänt svenskt online casino, som exempelvis Casumo, Leo Vegas eller Hero Gaming erbjuder en hel del jobb. Inte bara vad gäller drift och utveckling av spel. På Malta så kan svenskar jobba med support, marknadsföring, design och mycket mer. Spelindustrin erbjuder attraktiva löner och intressanta uppdrag. Den är också mycket flexibel både vad gäller arbetstimmar och positioner. Förvänta dig inte ett vanlig nio till fem jobb!

Förutom att svenskar kan hitta utvecklande och lukrativa jobb så kan Malta erbjuda låga skatter för de som vill driva eget. Den verkliga bolagsskatten på Malta är mellan noll och tio procent. Dessutom uppmuntrar Maltas regering till nystarter genom att erbjuda skattefrihet för egenanställda som tjänar mindre än 100 000 om året. Det finns helt enkelt goda anledningar till att dra igång ett företag på ön.

Nya spellagar kan ändra Maltas status
Men Maltas status som drömarbetsplats kan förändras i och med att Sverige avskaffar spelmonopolet i januari nästa år. Det kan helt enkelt bli så att företag som hittills har haft sina kontor på Malta väljer att flytta till Sverige när de blivit beviljad svensk spellicens.

Samtidigt så är det förstås så att man vid det här laget har en riktigt god tradition av att jobba med onlinespel på ön. Flera stora spelföretag är väl etablerade och det fungerar mycket bra att få arbetskraften från Sverige.

Ska du flytta till Malta?

Om du är intresserad av att bo utomlands ett tag och jobba inom spelindustrin så finns det fortfarande anledning till att blicka mot Malta. Det går att genomföra arbetsintervju och få jobbet från Sverige. Det fina med jobb på ön är att de mycket väl kan fungera för en kortare tid. Det går att komma tillbaka rätt så snart om solen, låga priser och ständig fest med andra svenskar inte känns som det bästa livet har att erbjuda.

Du kan hitta mer information om viktiga saker att tänka på innan du flyttar till Malta här.

Leave a Reply