Vad är egentligen flow? Är det något som plötsligt dyker upp – eller kan du ta fram det genom övning? Ja, det sistnämnda går faktiskt. Upplev en effektiv arbetsdag med fullt fokus som gör att du får mer gjort, har roligare med dina kollegor och samtidigt har energi kvar när du kommer hem – med Floworkers!

– Vi måste jobba mer hållbart idag. Eftersom det finns så många distraktioner och digitaliseringen går snabbare och snabbare så måste vi ta kontroll över vårt fokus. Annars håller vi inte i längden, säger Malin Jilkén, en av grundarna av Floworkers som står bakom Work Flow­-metoden.

Work Flow-metoden passar för alla som vill jobba foku­serat, oavsett om det gäller inför en tenta, ett grupparbete eller ett projekt på jobbet.

Hur uppkom idén?
Jag träffade Anna Sundström på ett nätverksmingel och vi upptäckte tidigt att vi ville förändra hur vi arbetade. Vi jobbar båda som konsulter och har stor erfarenhet av vad som funkar – och inte funkar – på arbetsplatser. Vi började laptopjobba ihop och märkte hur produktiva vi var – trots många pauser. Vi började läsa om hjärnforskning, samlade på oss tips och inspiration och tog fram Work Flow­meto­den. Vi bestämde oss för att sprida Work Flow to the world! Men vi ville inte vara den där klassiska föreläsningen, fullproppad med tips som du snabbt glömmer. Förändring tar tid. Och förändring måste upplevas. Därför föreläser vi helst i workshops, där deltagarna jobbar med individuella projekt och arbetsuppgifter samtidigt som vi ger verktygen för att uppnå Work Flow. Teori och praktik i ett. Och vi vet att det funkar.

Vad ser ni att era workshops har bidragit till?
Alla som har deltagit rekommenderar Work Flow­metoden till andra. 100 procent av deltagarna upplever att de blir mer eller mycket mer produktiva med hjälp av metoden. 90 procent av deltagarna upplever att de får mer eller mycket mer fokus i förhållande till en vanlig arbetsdag. Främst ser vi en sån energi och glädje i rummet! Under flowpassen går det nästan att ta på koncentrationen i rummet – vilken sedan bryts av med aktiva pauser.

Vad drömmer ni om nu?
Vi vill skapa Flow Areas på aktivitetsbaserade kontorsland­skap. Eller varför inte ha ett pluggrum på skolor där man får jobba i Work Flow?

Läs mer på Floworkers.se

Leave a Reply