Om du alltid vill vara on top, samtidigt som du har en garderob som både är bra för miljön och enkel att packa med i resväskan, förälska dig i sidenplaggen från Lou in Love som passar för alla tillfällen.

Klädmärket som drivs av Stockholmsbaserade Frida Benno Hjerpe och Karin Tranaeus består enbart av sidenplagg som präglas av en skandinavisk enkelhet kombinerat med franska, romantiska influenser. En klas­sisk stil är ett av ledorden och det finns en röd tråd genom allt. Utöver enkelheten att bära plaggen står kvalitet och hållbarhet i fokus.

– Hela vår mission är att få folk att shoppa smartare och vi är glada att se att det finns ett stort intresse av att shoppa mer hållbart. Att vår kollektion är så pass klassisk är en del av vårt hållbarhetstänk och vi skapar inte nya kollektioner bara för att, vi designar plagg som vi själva vill ha, berättar Frida.

Det perfekta resplagget
Frida har en bakgrund som modell och efter många år i Paris färgade modet en stor del av hennes vardag samti­digt som intresset för bra kvalitet växte. Med hälften av årets dagar på resande fot blev värdet av att packa lätt och rätt viktigt och hon upptäckte hur siden som knappt väger någonting blev ett perfekt resplagg.

– Min fascination för kvalitet och mode gjorde att jag var på jakt efter perfekta reskläder som både funkade när jag flög men samtidigt kunde passa på en cool fest i London eller fladdrandes på ett berg i Kapstaden. Dessutom så kyler det när det är varmt och värmer vid kyla – funktionella och lyxiga plagg som både är na att klä upp och ner sig med.

Karin som är jurist i grunden har alltid haft en kreativ ådra, lockats av färg och form och främst haft mode som in­tresse. Efter några år i juristyrket behövde hon därför syssla med något inom hennes passion och hon flyttade till Kina. – Jag kände att jag behövde göra något som var mer jag och jag tog mitt pick och pack och flyttade till Kina där jag började designa egna kläder. Där började jag även jobba mycket med just siden. Efter tre år åkte jag tillbaka till Sverige och kände att jag ville fortsätta med ett eget märke, men inte själv. Och via gemensamma nämnare träffade jag Frida!

Med samma idéer, visioner och tänk kring hållbarhet skapades grunden till deras gemensamma klädmärke som först föddes på Escalier 2014 – och för två år sedan lanse­rade de Lou in Love vars kollektion består av en neutral färgskala som går att matcha till allt.

Ett signaturplagg är blazern Patti som fått namnet efter ikonen Patti Smith och den i dagsläget enda mönstrade designen är Lou Kimono print som fått influenser från 70­talets batik.

– Mycket av vår design har fått inspiration från den tidens starka kvinnor, menar Frida.

Under förra året blev de kontaktade av Spendrups för att tillsammans med olika bloggare designa en klänning med cava askan från Anna de Codorníu som inspiration.

– Vi har tagit fram något som alla har tyckt om, ett väldigt lyckat samarbete! Vad kan bli lyxigare än bubbel och siden?

Klänningen Anna blev dessutom omnämnd av Elle som årets lyxigaste nyårsklänning i slutet på året – och har sedan dess även lockats att bäras som brudklänning för den klassiska bruden.

Läs mer på Lou in Love

Leave a Reply