Här är topp 4 senaste nyheterna att hålla koll på inom Tech-världen. 

  1. Chris Cox, produktchef på Facebook lämnar företaget mitt i en omorganisation. Mark Zuckerberg skriver: – I några år har Chris diskuterat med mig om sin önskan att göra någonting annat. Han är en av de mest begåvade personer jag känner och han har potentialen till att göra vad han vill. Men efter 2016 insåg vi båda att vi hade alldeles för mycket att göra för att förbättra våra produkter för samhället och han stannade för att hjälpa oss att arbeta igenom dessa problem och hjälpa oss att kartlägga en kurs för vår familj av appar framöver. Vid denna tidpunkt har vi gjort stora framsteg och vi ha en tydlig plan framöver för våra appar, centrerad kring att privata meddelanden, händelser och gruppaktiviteter ska möjliggöra kryptering och driftskompatibilitet över våra tjänster. Nu när vi går in på nästa stora kapitel har Chris beslutat att det är dags att gå ifrån att leda dessa lag. Jag kommer verkligen att sakna Chris, men mestadels är jag djupt tacksam för allt han har gjort för att bygga denna plats och tjäna vårt samhälle. 
  1. Apple har svarat på Spotifys klagomål kring orättvisa fördelar gällande köp i Appstore. Apple menar att Spotify vill behålla fördelarna med sin appbutik utan att bidra till marknaden. 
  1. Facebook lanserar ett nytt spelcentrum för att försöka locka spelare till det sociala nätverket. Företaget sätter spel-streaming, grupp-spelande och annat spelrelaterat material i en specialiserad flik i appen.
  1. Tesla har avslöjat sin nya modell Y. Världens säkraste och snabbaste crossover SUV.

Leave a Reply