Vad spenderar de sina pengar på? Vad snålar de in på? Och varför i all världen har allihopa metall-ananaser i sina hem?

Vem pratar vi om? Jo, vi pratar om millenials, alltså generationen av folk som är födda mellan tidigt 80-tal och tidigt 00-tal. Detta är framtidens generation och eftersom allt fler av dem arbetar hemma och resten av dem älskar att göra fint så att de kan lägga upp bilder på Instagram så är deras hem bland de mest uttänkta någonsin.

Tre av de viktigaste områdena som utmärker deras heminredning är färgsättningen, kontraster mellan olika stilar och användningen av smart teknologi i hemmet.

Låt oss dyka in i deras inredningsvanor och analysera både hur det ser ut hemma hos dem och varför!

MILLENIALS OCH DERAS INREDNINGSVANOR

Om mindre än 5 år så kommer de äldsta millenials att fylla 40. Eftersom denna generation till skillnad från deras föräldrar har annorlunda vanor när det gäller varumärken och shopping så börjar marknaden att ändras. Vad som är trendigt skiftar nästan från vecka till vecka och alla vill hänga med i trenderna, samtidigt som man vill balansera upp det med att leva så hållbart som möjligt.

Sociala medier påverkar en hel del, så klart och alla vill ha ett hem som matchar de fantastiska rummen man sett på Pinterest, samtidigt som man använder andra appar för att få inredning till lägsta pris. Resultatet blir hobbyinredare som har både koll på design och fynd! Det märks i deras hem att de verkligen lägger ner mycket jobb på att få till det exakt som de vill ha det och nu kan alla vara en inredningsdesigner.

TRENDIGA FÄRGER

Generellt sett så gillar millenials att inreda med färgglada inredningsdetaljer! Rosa är en av de färger som definitivt har fått en renässans tillsammans med andra pasteller. Många vill gärna ha en kul färg på saker som annars kan anses vara lite tråkiga. Vita vitvaror? Tråkigt! Varför inte en färgglad SMEG-kyl i stället? För dem som inte har råd att investera i sådana lyxvaror finns det andra lösningar, som att köpa en färgglad gjutjärnsgryta i stället.

Leave a Reply