Han började sin karriär på White & Case som kvällssekreterare för fyra år sedan. I dag är Philip Svensson Lindgren biträdande jurist på byrån. 

– Det är otroligt spännande att arbeta på en affärsjuridisk byrå som både har en stark global – och lokal närvaro, säger han. 

Philip Svensson Lindgren är 25 år, men han har redan hunnit med mycket under sina fyra år på den globala advokatbyrån White & Case. Nyligen avslutade han bland annat en transaktion tillsammans med kollegor från tio olika länder. 

– Projektet pågick under en lång period och jag var involverad från början. Jag har fått ta stort ansvar från dag ett, och jag lär mig nya saker hela tiden. Utöver den materiella juridiken har jag även lärt mig att driva och koordinera gränsöverskridande processer. På White & Case är det ingen som sätter stopp för din utveckling, säger han. 

”Även om du intresserad av affärsjuridik, kan det vara svårt att veta om det är rätt väg att gå om du inte har arbetat i branschen tidigare.”

Philip Svensson Lindgren tog kontakt med White & Case när han var student på juristprogrammet vid Uppsala Universitet. Han ville bland annat få en inblick i det praktiska yrkeslivet som affärsjurist.

– Även om du är intresserad av affärsjuridik, kan det vara svårt att veta om det är rätt väg att gå om du inte har arbetat i branschen tidigare. Jag var även ute efter en variation i vardagen, säger han. 

Philip Svensson Lindgren började sin karriär på White & Case som kvällssekreterare 2016 och när han tog examen tre år senare hade han hunnit pröva på flera olika roller, bland annat sommarnotarie och junior trainee. Han rekommenderar alla juriststudenter som är nyfikna på affärsjuridik att under någon termin arbeta på en byrå parallellt med studierna eftersom de får ett försprång i karriären. 

– Nu arbetar jag som biträdande jurist i bank- och finansgruppen. Under min relativt korta tid på byrån har White & Case växt och utvecklats till en ännu starkare aktör på marknaden. Det har varit en spännande resa – och jag trivs otroligt bra, säger han. 

”…få arbetsplatser som kan erbjuda dig en bättre utbildning och större möjlighter att växa som jurist än White & Case.”

White & Case grundades 1901 i New York, USA, och efter nästan 120 år i branschen har de kontor över hela världen. Stockholmskontoret invigdes 1983 och har fem verksamhetsområden; private equity, corporate M&A, banking and finance, capital markets och dispute resolutions. Det är högt i tak på kontoret, men även höga förväntningar, där byrån värdesätter individuella prestationer såväl som framgångsrikt lagarbete. 

– Jag gillar verkligen den internationella atmosfären. Vi har en inkluderande kultur som sträcker sig över gränserna, säger Philip Svensson Lindgren. 

Många av White & Case klienter är multinationella organisationer med komplexa behov som kräver engagemang från flera kontor samtidigt. För medarbetarna på byrån är det lika naturligt att ringa en kollega i London, New York eller Frankfurt, som kollegan i rummet bredvid. Varje år ordnar White & Case dessutom ett flertal seminarier, konferenser och utbildningar i olika delar av världen, men även sociala evenemang som till exempel White & Case World Cup som är en fotbolls-och volleybollturnering. 

– Är du intresserad av internationella transaktioner och processer tror jag faktiskt att det finns få arbetsplatser som kan erbjuda dig en bättre utbildning och större möjligheter att växa som jurist än White & Case, avslutar Philip Svensson Lindgren.

Utöver internationella transaktioner och processer har White & Case genom sitt stora engagemang för pro bono cases gjort sig unika i sitt slag då firman har en enad global strategi, att samtliga medarbetare förväntas att lägga minst 20 timmar per år på pro bono cases, och många lägger betydligt fler timmar än så på denna typ av ideellt engagemang.

– Vi tycker att detta är viktigt och det är mycket uppskattat. Vi arbetar normalt med många ledande företag, i stora och komplexa transaktioner och tvister, men vill samtidigt även engagera oss i olika ideella projekt, att ge tillbaka till samhället och arbeta med frågor som ibland även ligger utanför våra fokusområden, säger Jan Jensen, vd.

OM WHITE & CASE

White & Case har över 5000 medarbetare fördelat på 

44 kontor i 30 olika länder. Med 94 nationaliteter i teamet talar de 90 olika språk för att gemensamt ha hand om klienter från 115 länder och klientärenden från 160 länder.

På Stockholmskontoret arbetar man med private equity, corporate M&A, banking and finance, capital markets och dispute resolutions.

Vill du veta mer om White & Case arbete?

Läs mer på whitecase.com/careers/stockholm

Följ på Facebook White & Case LLP- Sverige

Leave a Reply