Den internationella konsultjätten Roland Berger etablerade sig i Sverige för nio år sedan. Idag är de en uppskattad aktör både bland kunder – och medarbetare. 

– Det är spännande att arbeta i ett företag som verkar på en global marknad.  Utvecklingsmöjligheterna är fantastiska, säger Caroline Carleson, konsult.  

Roland Berger är experter på att identifiera och konkretisera affärsmöjligheter genom hela värdekedjan. De har rötterna i Tyskland, men rör sig på hela världsmarknaden. Sedan 2010 ligger två av deras 50 kontor i Stockholm och Göteborg. 

– Jag ville arbeta på en global firma och attraherades av Roland Bergers entreprenöriella anda. I Stockholm är vi 30, snart 40 personer och man får snabbt ta eget ansvar i arbetet. Kombinationen med ett litet kontor i en stor organisation tilltalar verkligen mig, säger Caroline Carleson, konsult.  

Det har gått ungefär två år sedan hon tog examen från Handelshögskolan och blev en del av teamet på kontoret i Stockholm. 

– Det är jättebra gemenskap och jag trivs otroligt bra. Vi har många globala kunder vilket innebär att jag även jobbar med kollegor från hela världen, säger Caroline Carleson. 

Oliver Jakob har arbetat som konsult på Roland Berger lika länge som Caroline Carleson. Han har också studerat på Handelshögskolan, men är född i Tyskland. 

– Jag trivs bra i Stockholm. Samtidigt ville jag arbeta åt ett internationellt företag. Jag gillar kombinationen av globala kunder och kollegor samt att Roland Berger har ett topprykte på marknaden, säger han. 

Caroline Carleson berättar att de främst arbetar med strategiutveckling och M&A rådgivning åt ledande koncerner och Private Equity. De kan bland annat hjälpa företag som vill komma in på nya marknader eller rekommendera kunder hur de kan anpassa sitt erbjudande för att få hävstång på banbrytande trender. 

– Ibland tar vi fram ett helt koncept åt ett företag. I andra projekt jobbar vi med kostnadssidan och omstrukturerar och effektiviserar företag som har problem, säger Oliver Jakob. 

Roland Berger arbetar med några av världens största bolag inom till exempel hälsa och sjukvård, bank samt bil- och tekniktunga industrier. De erbjuder dessutom internships för att ge studenter en inblick i deras arbete och en känsla för branschen.  

– Roland Berger är en perfekt arbetsplats för de som är drivna, analytiska och empatiska. Man utvecklas snabbt och vi uppmuntras att ha egna åsikter. Det är även extremt sporrande att arbeta i en internationell miljö, avslutar Caroline Carleson. 

Leave a Reply