Den affärsjuridiska byrån Roschier satsar på personlig utveckling och deras moderna och innovativa tänk gör dem till en uppskattad arbetsgivare bland nyexaminerade jurister och juriststudenter.

Hanna Wickholm började arbeta som Office Support på Roschier under sin tid som juriststudent, och det som lockade henne att stanna kvar på byrån efter examen var bland annat Roschiers moderna tänk, framåtanda – och en bra samt öppen stämning mellan alla medarbetare.

– Jag kände direkt att jag hade hamnat rätt. Jag har alltid varit intresserad av affärsjuridik och jag gillar kopplingen till näringslivet. När jag såg hur roligt mina kollegor hade på jobbet valde jag att läsa in juristprogrammet snabbare för att komma ut i arbetslivet, säger Hanna Wickholm.

Efter ett och ett halvt år som Office Support klev hon in i rollen som Research Trainee 2017. Det innebar att Hanna Wickholm gick från att arbeta med enklare kontorsuppgifter till att assistera jurister på byrån med exempelvis rättsutredningar, översättningar samt bakgrundskoll på företag inför en affär.

– Det är en väldigt bred roll och jag lärde mig otroligt mycket. Det är bra att arbeta vid sidan av sin utbildning för att känna efter om det arbetsområde man är intresserad av också verkar vara roligt att arbeta med i praktiken. Jag fick en bra insikt i hur det är att arbeta på en advokatbyrå eftersom jag träffade människor som dagligen arbetar med affärsjuridik, säger hon.

Hanna Wickholm tog examen från juristutbildningen i Stockholm i juni i år och idag arbetar hon som biträdande jurist på Roschier.

– Jag arbetar i en grupp som fokuserar på aktiemarknads- och bolagsrätt. Men innan jag tackade ja till en tjänst på Roschier ville jag se vad de andra advokatbyråerna i Stockholm hade att erbjuda. Det jag fastnade för hos Roschier är att det är en arbetsplats med mångfald som fokuserar på individuell utveckling. Jag gillade även att Roschier, till skillnad från många andra byråer, arbetar värderingsstyrt, säger hon.

2018 rankades Roschier Advokatbyrå tvåa av de största köparna av affärsjuridisk rådgivning. Det visade årets undersökning av den svenska affärsjuridikmarknaden, Prospera Tier 1 Law Firm Review. Roschiers erfarenhet inom affärsjuridik sträcker sig tillbaka till 1930-talet. Byrån har rötterna i Finland, men under de senaste tretton åren har Roschier blivit en av de absolut främsta byråerna även på den svenska marknaden.

– Det är spännande att arbeta över landsgränserna. Just nu går jag Roschiers introduktionsprogram för biträdande jurister. Det är väldigt mycket teori på universitetet och det är bra, men det är ute i verkligheten som man lär sig mest, säger Hanna Wickholm och ser fram emot att fortsätta att utvecklas i rollen som biträdande jurist.

Leave a Reply