Oprah Winfrey fick höra att hon var opassande för TV. Nu delar hon med sig av hemligheten till hennes framgång och succén bakom talkshowen, The Oprah Winfrey Show.

Genom att sätta en tydlig avsikt om vad exakt du vill åstadkomma med något innan du gör det, kan du bättre styra händelsen till det resultat du vill ha, menar Oprah.

Hon berättar under mjukvaruföretagets Qualtrics konferensen i Salt Lake City att det konceptet hjälpte henne att forma om hennes egen TV-talks§how till något både mer positivt och effektfullt.

Showen stämplades som en med chockerande och kontroversiellt innehåll. I synnerhet efter ett avsnitt där Oprah intervjuat medlemmar från Ku Klux Klan, vilket vidare ledde till att hon själv började ifrågasätta om allt hon gjorde var att ge medlemmarna ett forum för att uttrycka sitt hat.

Kort efter det kom ett avsnitt som förändrade hennes liv. Ett om varför män är otrogna mot deras fruar.

– Våra producenter var så exalterade. De hade övertygat en man att komma till showen med hans fru och hans flickvän. Varför den dåren ville göra det vet jag inte, säger Winfrey under konferensen.

Mannen chockade alla genom att berätta för sin fru att hans flickvän var gravid under live-TV. Winfrey kände sig illa till mods för hustruns skull, och tyckte att ingen skulle behöva bli förödmjukad så offentligt på det sättet. Hon lovade att hon inte skulle göra TV med den här typen av konfronterande format längre.

Hon började därefter sätta ett tydligt syfte för varje avsnitt och berättade för producenterna om hur hon ville att showen skulle ändra format. De var inte positiva gentemot ändringarna med Oprah var fast besluten om att hon ville ha ett tydligt syfte med varje avsnitt.

Det var 1989 förändringen skedde. Samma förändring som genom åren lett till att hon vunnit 16 Emmys och en rad andra utmärkelser för hennes gedigna arbete och stora inflytande.

Idag säger hon att hon har en tydlig avsikt för allt hon gör – oavsett om det är att inreda ett rum eller att välja vilka projekt hon ska producera.

Hon menar att genom att betjäna andra människor med dina handlingar blir du den bästa versionen av dig själv.

Fråga dig själv: Hur använder jag detta till tjänst för något större än mig själv? När du gör det kommer det tillbaka till dig på sätt som du inte ens kan föreställa dig, avslutar hon.

Leave a Reply