Delphi har en bred juridisk expertis med många högt rankade advokater med särskild kunskap inom en mängd olika områden. De har också ett brett internationellt nätverk och en tydlig lokal närvaro med en geografisk fördelning med fem kontor runt om i Sverige. Tre år i rad har Delphi vunnit priset som Årets advokatbyrå, och de blev även belönade med Justitiapriset 2017 för sitt arbete med mångfald och jämställdhet.

Vad skiljer er från andra advokatbyråer?

–Delphi är en modern affärsjuridisk advokatbyrå. Vi korsar en djup affärsförståelse med nya sätt att tänka, och formar och skräddarsyr vår rådgivning och expertis efter våra klienters olika behov. En av delarna som gör oss unika är kombinationen av hög specialisering inom våra kompetensområden tillsammans med förmågan att se helheten.  med utgångspunkt i vår omvärld och en hållbar utveckling. Det gäller både vår rådgivning och medarbetare, såväl som våra klienter, säger Frida Rydin, COO på Delphi.

Hur ser ert arbetssätt ut?

–Vi tror på att skapa långsiktiga relationer med våra klienter och att det görs genom att förstå deras behov och att ständigt erbjuda nytänkande lösningar. En framgångsfaktor för oss är att vi säkerställer behovet av specialister inför varje projekt och begränsas inte av traditionella arbetsgrupper eller geografiskt avstånd.

Hur många anställda har ni på Delphi?

–Vi har närmare 200 medarbetare fördelade på våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping.

Något nytt som Delphi har börjat med som ni skulle vilja berätta om?

–Vi utvecklar ständigt vår verksamhet och medarbetare med nya kompetenser och har under en längre tid även storsatsat på artificiell intelligens och digitalisering för att även fortsättningsvis leverera nyskapande och progressiva tjänster.

På Delphi arbetar vi nu med att implementera flera AI-system och andra tekniska verktyg för att stödja vår verksamhet, något som skapar stora möjligheter inför framtiden.

–För oss på Delphi är ett utvecklande ledarskap viktigt då vi tror att det är en framgångsfaktor för varje medarbetares potential. Vi har under de senaste åren utvecklat ett gediget ledarskapsprogram för våra biträdande jurister, delägare och chefer inom ramen för Delphi Academy, fortsätter Frida Rydin.

Vad är viktigast för Delphi?

–Att med hjälp av medarbetare som vill utvecklas och utmanas se till att varje klient får bästa möjliga rådgivning.

Hur ser framtiden ut?

–Framtiden ställer högre krav på anpassning för en förståelse av omvärlden. Vi är redo att möta framtiden med oförutsedda och ständigt föränderliga omständigheter. Utifrån samma princip som idag – att använda små och skräddarsydda team för rådgivning kommer vi även framöver kunna sätta klienternas intresse främst.

Vi har pratat med två tidigare deltagare från Delphi Talent Day och Delphi Scholarship, Parasto Taffazoli som är asscoiate i Delphis Business Advisory-grupp, och Christoffer Malmström som har rollen associate i Delphis Transactions-grupp. De delar med sig om sina upplevelser och tips till andra juriststudenter som vill söka sig till Delphi Talent Day eller Delphi Scholarship.

För Parasto Taffazoli har Delphi Talent Day haft en betydande roll. Hon menar att det spelat en stor roll i att hon sedan fått tjänsten som associate.

Vad innebär det att medverka på Delphi Talent Day?

Det ger en stor möjlighet att nätverka. Under dagen får du träffa andra juriststudenter från hela Sverige, du får lära känna anställda – allt från nya associates till partners. Jag fick även en chans att presentera mig själv på ett sätt som skiljde sig från en vanlig rekryteringsprocess; här hade jag hela dagen till förfogande att visa vem jag var utöver mitt CV, säger Parasto Taffazoli.

Varför sökte du till Delphi Talent Day efter juristutbildningen?

Jag satt hemma och skrev examensuppsats när jag såg utlysningen på Linkedin. Jag tänkte att jag kunde pröva på och i bästa fall unna mig själv en dags ledighet från uppsatsskrivandet. Därutöver hade jag hört mycket goda saker från byrån under juristutbildningen.

Vad får man göra under rekryteringsdagen?

–HR har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa ett heldagschema fullt med information om byrån, paneldebatter med anställda på Delphi, case-övningar, mingel och andra roliga aktiviteter. Allt för att just DU ska känna hur det är att jobba hos oss.

Hur många får en chans?

–Alla är välkomna att söka. Går man vidare får man utföra några personlighets- och kunskapstester.

Berätta lite mer om Delphi Talent Day?

–Dagen ger en superbra inblick i hur ditt eventuella framtida jobb kommer att se ut. Utöver detta får du också uppleva arbetsglädjen och gemenskapen som Delphi är så känt för.

Vad kan du ge för tips till andra studenter som ska söka?

–Tro på dig själv och dina egna förmågor. Tvivla inte en sekund på det du lärt dig, att komma in på juristutbildningen i sig förtjänar en guldstjärna.  I dessa tider är det så enkelt att jämföra sig själv med andra och se vad ens kompisar har fått för jobb. Fokusera på dig själv och var givmild under resans gång. Känns det rätt för dig – sök!

Varför tycker du man ska testa och söka?

–Du förlorar absolut ingenting på att testa och söka, men du vinner extremt mycket när du väl kommer in. Take a leap of faith!

Christoffer Malmström arbetar som associate i Delphis Transactions-grupp och berättar att resultatet av Delphi Scholarship är något av det som betytt mest som start för hans karriär då han därefter fick anställning på Delphi.

Vad hade du för nytta av din vinst i form av ett mentorskap på Delphi?

–Mentorskapet var en bra väg till att lära känna någon med god insyn i Delphis verksamhet men även någon som kan hjälpa dig med karriärsfrågor i allmänhet. Det var även mentorskapet som sedan ledde till att jag fick en uppsatspraktikplats här på Delphi vilket i sin tur mynnade ut i en anställning, säger Christoffer Malmström.

Har du något tips till studenter som ska söka? Något extra de ska tänka på?

–Gör case-lösningen helhjärtat och lägg ner ordentligt med tid på såväl juridiken som utformningen, det är helheten som bedöms. Dessutom tycker jag man kan sporra sig själv med att det faktiskt finns rejäla vinster i potten, inte bara ett tjusigt betyg. Inför den muntliga presentationen skulle jag rekommendera att man utöver sin presentation funderar över möjliga lösningar på identifierade problem, det är rätt svårt att fundera ut dessa lösningar på stående fot om det kommer följdfrågor.

Hur gjorde du?

–Jag hade några dagar ledigt på mitt utbyte i Glasgow och använde de dagarna till att faktiskt producera en bra caselösning. När jag väl gått vidare till den muntliga presentationen var det ju bara att återanvända densamma men att paketera den i ett lättillgängligare muntligt format.

Du är numera associate på Delphi i Transactions-gruppen, hur ser dina dagar ut?

–Svängiga och omväxlande. Arbetsbelastningen är ganska volatil och ofta brinner det i knutarna när det väl är action på gång. I övrigt tycker jag att många överdriver arbetsbördan på affärsjuridisk byrå i allmänhet och M&A i synnerhet, det är såklart mycket att göra och sena timmar ibland, men inte varje dag.

Vad har du för råd till studenter som vill jobba på en affärsjuridisk byrå?

–Utnyttja kontakter och andra möjligheter såsom Delphi Scholarship för att få in en fot och se sen till att leverera när du får chansen. Därutöver tror jag på att vara ärlig mot sig själv och fundera över om affärsjuridik faktiskt är något som intresserar just dig. Jag tror mycket underlättas av om man har ett intresse för de affärer eller den verksamhet som byråns klienter faktiskt bedriver.

Leave a Reply