Microsoft har i 17 år i rad delat ut utmärkelsen Årets IT-tjej. I takt med att tech och digitalisering tar allt större plats i samhället och att teknisk kompetens ur flera perspektiv blir allt viktigare i hela samhället, har man valt att uppdatera perspektivet och priset till ”Årets tech-tjej”. Med utmärkelsen vill Microsoft lyfta fram förebilder och inspirera fler tjejer att söka sig till tech och IT-branschen.

Finalisterna till Årets tech-tjej 2020 kommer att bjudas in till ett heldagsevenemang på Microsofts nya kontor mitt i centrala Stockholm för intervjuer, case, mingel och andra spännande aktiviteter. För finalisterna är detta ett utmärkt tillfälle att lära känna företaget och nätverka med nyckelpersoner på Microsoft. Microsoft bjuder sedan in toppkandidaterna till Universum Awards i Stockholm den 19 mars där Årets tech-tjej 2020 koras.

Vinnaren av Årets tech-tjej kommer att bjudas in till spännande och inspirerande evenemang under det kommande året och får också en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir vinnaren en förebild och ambassadör för tech-intresserade ungdomar i hela landet, och blir medlem i ett nätverk av tidigare finalister som nu är verksamma i branschen.

– För att skapa mer jämställda organisationer inom tech, med mångfald och inkludering i fokus, behöver vi nå fler tjejer också i yngre åldrar. Mångfalden inom tech-branschen har inte gått åt rätt håll de senaste åren. Därför blir utmärkelsen Årets tech-tjej än viktigare. I år uppmärksammar vi för 18:e året i rad unga talanger i syfte att hitta fler kvinnliga förebilder inom tech som både yngre och äldre tjejer kan inspireras av, säger Linda Swärd, försäljningsdirektör för offentlig sektor på Microsoft i Sverige.

Nominera dig själv eller en vän.

One Comment

  • I’m truly enjoying the design and layout of your
    site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for
    me to come here and visit more often. Did you hire out a developer
    to create your theme? Great work!

Leave a Reply