Uncategorized

Nu kan du få panten direkt på kontot

By november 7, 2019 juni 16th, 2020 No Comments

Fintechbolaget Trustly och pantteknikbolaget Ipant inleder ett samarbete som gör det smidigare att panta returburkar.

Svenska fintechbolaget Trustly, gick nyligen ihop med amerikanska betalbolaget Paywithmybank, och blev därmed ett bolag som omsätter runt en miljard kronor.

Nu inleder bolaget, som utvecklat betallösningar via nätet, ett samarbete med det svenska teknikbolaget Ipant.

Målet med satsningen är att göra det enklare att återvinna flaskor och burkar. Ipant har tagit fram pantmaskiner som kan installeras i bostadsområdens miljörum. I och med samarbetet med Trustly kommer nu den som pantar kunna få in pengarna från panten direkt till sitt bankkonto.

– Många människor förstår vikten av en hållbar miljö men vet inte hur de ska hjälpa till. Vår avancerade teknik tillsammans med Trustlys smidiga betalningslösning gör det enkelt och lönsamt för folk att återvinna, säger Saeid Rashidi, VD för Ipant, i ett pressmeddelande.

Sverige är första marknad ut, men målet är att inom kort även lansera i övriga Norden.

Johan Nord, kommersiell chef på Trustly:

– Tidigare var det bara möjligt att använda Trustly digitalt. Genom samarbetet med Ipant tar vi ett kliv ut i den fysiska världen. Vi är stolta över att arbeta tillsammans med ett företag som gör det lätt för människor att göra gott. Och det är givande att se hur vår betallösning kan användas för att förstärka positiva beteenden i samhället.

Källa: breakit.se

Leave a Reply