Samarbete, arbetsglädje och engagemang. Nordax Bank har byggt upp en företagskultur som bygger på delaktighet – och ett stort personligt ansvar. 

– De som jobbar på Nordax är drivna, engagerade och smarta. Om du visar framfötterna finns det stor möjlighet att växa och utvecklas inom bolaget, säger Fredrik Jansson, agil produktägare och projektledare. 

Fredrik Jansson har arbetat på Nordax Bank i fem år och han beskriver sin tid på bolaget som magisk. Det som lockade honom till företaget var bland annat deras högt uppsatta mål, kultur – och att de har kunden i fokus. 

– Nordax har en familjär kultur där man värnar om jämställdhet, respekt och arbetsmiljö. Det är en bra arbetsplats med högt tempo och mycket glädje. Jag har väldigt roligt på jobbet, säger han. 

Nordax Bank grundades 2003 och de har haft en stark tillväxt sedan starten. I dag arbetar cirka 230 personer från Sverige, Norge, Finland och Tyskland på kontoret i Stockholm. Fredrik Jansson berättar att han kan påverka sitt arbete, och att han får ta mycket ansvar. 

– Efter flera år som coach och idrottsledare var mitt mål att arbeta med människor och som ledare. Det finns möjligheter att utvecklas internt på Nordax vilket gör att jag inte behöver söka mig till ett annat företag för att utvecklas vidare och nå mina mål, säger han. 

När Fredrik Jansson började arbeta på Nordax hade han ansvar för en avdelning som hade mycket kundkontakt. Efter en tid fick han en idé om att köpa in ett nytt systemstöd som skulle kunna effektivisera verksamheten. Med uppbackning av sina chefer fick han ansvar för både upphandlingen och implementeringen av det nya systemet. 

– Det var otroligt roligt, jag lärde mig väldigt mycket och det ledde mig till min nya roll som produktägare och projektledare. Jag får nu möjlighet att driva på utvecklingen av nya produkter och hitta vägar framåt för att vi ska bli norra Europas ledande nischbank, säger han. 

Fredrik Jansson ser en lång karriär framför sig på Nordax Bank. Han tycker om att bolaget skapar produkter och tjänster som speglar samtidens och framtidens sätt att leva. Istället för att begränsa sig till storbankernas inrutade förhållningssätt utmanar de förlegade konventioner och skapar förändring.

– Vår kärnverksamhet, ansvarsfull kreditgivning, är viktigt för oss. Vi vill fortsätta att erbjuda våra kunder lån som de har råd med – och se till att de alltid tar genomtänkta beslut.

ARBETA HOS OSS

Hur människor lever och arbetar förändras ständigt. Därför måste vi vara lyhörda och snabbfotade så att vi hänger med i svängarna och gör oss relevanta i samtiden. Vi vill utmana fördomar och förväntningar om hur en bank agerar. Internt såväl som externt. Vi är som en bank, lika trygga och pålitliga, men mer framåtlutade.

Vi utmanar våra arbetssätt och vår syn på oss själva med målet att alltid utvecklas till det bättre. Prestigelöshet är ett ledord och vi tvekar inte för att hugga i där det krävs. Vi lyssnar på vad kunderna vill åstadkomma och vi tar reda på vad de verkligen behöver.

Hos oss finns inga genvägar, den bästa och mest hållbara lösningen vinner alltid. Även om den finns hos någon annan än oss själva. Vi ser varandra, vi lyssnar på varandra, och vi ger av oss själva.

Vill du arbeta hos oss och bidra till vår fortsatta utveckling

– välkommen med din ansökan!

Leave a Reply