Marisol Was går in som hållbarhetschef i Isabella Löwengrips bolag. Samtidigt ställs frågan om det är möjligt när chefen älskar att lägga upp bilder från exklusiva flygresor.

– Isabella kommer att fortsätta att vara Isabella, säger Marisol Was.

Senaste tiden har ett nytt ord varit väldigt diskuterat: Flygskam. Många menar att när klimatet står på spel är det ohållbart att flyga utomlands flera gånger per år.

Samtidigt när instagramkontot ”Aningslösa Influencers” växte hamnade Isabella Löwengrip i skottgluggen. Snabbt lovade hon att ta tag i hållbarhetsfrågan. Detta genom att rekrytera en hållbarhetsansvarig.

– Att anställa en CSR-manager i vår bolagsgrupp är mitt första steg att bli mer medveten och sakta men säkert se till att den hållbara frågan finns med i allt vi gör, skrev Isabella Löwengrip på sin blogg i februari.

Nu är det klart. Marisol Was, som med sin bakgrund inom Axfood ska leda förändringsarbetet på hållbarhetsfronten.

– Jag smygstartade lite förra veckan. Nu ska jag sätta mig in i bolaget, se över vilka hållbarhetsområden man jobbar med idag och vilka andra som vi ska jobba med, säger Marisol Was till Breakit.

Resultatet förväntas att presenteras i början av Juli under Almedalsveckan. Den stora frågan däremot är huruvida Isabellas Löwengrips frekventa flygresor kommer att adresseras.

Isabella Löwengrip står inför ett dilemma. Som offentligt profil har hon möjlighet att genom sina kanaler nå och påverka hundratusentals människor.

Idag profilerar hon sig som en flygälskande jetsetter, som älskar att resa. Hennes drömliv, ouppnåeligt för de flesta, är kanske det som bygger hennes framgång. Samtidigt riskerar det hållbarhetsarbete som Löwengrip Invest ska göra att överskuggas av just detta.

Det riskerar att klinga falskt.

Marisol Was anser att det är för tidigt att avgöra hur frågan ska hanteras.

– Det är något vi får se över. Jag kommer säkert att utmana isabella i vissa frågor. Men Isabella kommer att fortsätta att vara Isabella, säger hon.

Hur blir det med Isabellas flygande?

– Jag kan inte kommentera sådana enskilda saker just nu. Men det finns ett behov av att lyfta helheten. Hur just flygen kommer att se ut vet vi inte än.

Om hon inte slutar flyga så mycket, finns det en risk att det överskuggar allt hållbarhetsarbete som ni gör?

– För det första vet vi inte ännu hur hon kommer att flyga, men det är vår uppgift att visa på det hållbarhetsinitiativ som görs. Vi ska visa en helhet, hela spektrat.

Källa: breakit.se

Leave a Reply