Oscarprisade Ludwig Göransson har tillsammans med ett hundratal andra låtskrivare skickat ett öppet brev till Spotifys grundare Daniel Ek

För drygt en månad sen lämnade Spotify, tillsammans med Google, Amazon och Pandora, in en överklagan på ett beslut i en amerikansk domstol som skulle ge låtskrivare kraftigt höjd ersättning.

Spotifys överklagan har väckt starka reaktioner bland musikskapare, skriver amerikanska musikplattformen Billboard. I ett öppet brev adresserat direkt till Spotifys VD Daniel Ek skriver nu över hundra låtskrivare att de är ”sårade och besvikna” över Spotifys agerande.

En av de som skrivit under brevet är svenske Ludwig Göransson, som nyligen prisats med både Grammys och en Oscar för bl.a musiken till succéfilmen Black Panther.

I brevet skriver gruppen att de är medvetna om att Spotify inte är det enda streamingbolaget som överklagat beslutet men anser att:

”Ni är de enda som fått oss att känna att vi tillsammans bygger en modern musikindustri.”

Flera av de hundratal som skrivit under brevet har tidigare fått Spotifys ’Secret Genius Award’ – ett pris som hyllar och lyfter fram doldisar inom musikindustrin.

”Nu ser vi det riktiga skälet till att ni sträckte ut en hand till låtskrivare. Ni har utnyttjat oss och försökt splittra oss men vi står enade”, skriver de i brevet.

”Vår kamp är för alla låtskrivare, de som kämpar för att bygga sin karriär, de i medelklassen och de fåtal som uppnått er ’Secret Genius Level.'”

”Gör det rätta och dra tillbaka er överklagan.”

Leave a Reply