Få organisationer är så globala som EY. Och det var bland annat det som gjorde att Charlotte Larsén valde att söka sig till det internationella bolaget.

– Jag arbetar bland annat med att utvärdera företags finansiella position i samband med förvärv eller avyttring på avdelningen Transaction Advisory Services, TAS. Det är en intensiv bransch, men även ett otroligt spännande och roligt arbete, säger hon.    

EY har kontor i över 150 länder och sedan starten i slutet av 1980-talet har de byggt upp en stabil grund med fokus på revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Deras internationella, unga och innovativa profil har bland annat gjort dem till en attraktiv arbetsgivare bland nyexaminerade studenter, men även för de som är intresserade av internships. Charlotte Larsén hörde talas om EY redan på universitetet, men hon tog en annan väg innan hon bestämde sig för att söka sig till företaget.     

– Jag studerade på European Business School London i England och har bott utomlands i flera omgångar, bland annat i Paris. Efter examen flyttade jag hem till Stockholm och började arbeta på Royal Bank of Scotland, säger hon.

Efter ett och ett halvt år kände Charlotte Larsén att hon ville arbeta på ett företag som är mer ”hands on”, projektbaserat med internationell prägel – och som har en nära kundkontakt. 2016 började hon på EY och idag är hon senior analytiker på avdelningen Transaction Diligence inom Transaction Advisory Services, TAS.

– Redan under min första dag på EY hamnade jag på ett nytt projekt. Dagen efter åkte hela teamet ner till Göteborg för ett möte med ägare och rådgivare för bolaget som vi skulle utvärdera. Det är svårt att förklara, men jag känner verkligen att vi gör skillnad – och att vi kommer med värdefulla råd i M&A-processen, säger hon.

Roligt, spännande, intensivt och högt i tak, är bara några av de ord som Charlotte Larsén använder när hon beskriver sin arbetsplats. Men samtidigt är det inte många som förstår vad de gör på TAS.

– Om jag ska förklara det på ett enkelt sätt arbetar vi på TAS inom Corporate Finance med rådgivning inom olika områden med allt från att värdera företag till att bygga finansiella modeller. Vi projektleder även M&A-processer samt ger support vid företagsintegrationer och separationer, säger hon.

Anställda på EY brukar beskriva arbetsplatsen som både öppen och välkomnande. Det finns även möjlighet att arbeta utomlands, både under långa och korta perioder.

– Vi arbetar hårt och det är höga förväntningar, men det är en bra kultur på EY som gör att det finns utrymme för både utmaningar och utveckling. Jag lär mig något nytt i alla projekt som jag arbetar med. Vi jobbar i team så det finns alltid någon som man kan fråga om råd och lära sig av. Jag tror att TAS är den roligaste avdelningen på EY, men då är jag partisk, säger Charlotte Larsén och skrattar.

Leave a Reply