Det är inte många advokater som kan skryta med att de har gjort flest transaktioner i Europa. Men det kan Jesper Lindbom på DLA Piper som blev etta på listan när analysföretaget Mergermarket sammanställde 2019 års resultat.  

– Det känns jätteroligt, men även ett bevis på att hårt arbete lönar sig, säger han. 

Mergermarket samlar in rapporter om alla transaktioner som advokatbyråer över hela världen har gjort. I början av varje år gör de en sammanställning över hur många transaktioner byråerna har gjort och vilket värde de har haft. Den globala affärsjuridiska advokatbyrån DLA Piper var en av byråerna och de hade all anledning att fira när resultatet presenterades. 

– Det visade sig att jag hade gjort flest transaktioner som biträdande jurist i Europa under 2019, medan min kollega Mathias Berggren blev etta inom kategorin delägare. Det har varit ett intensivt år, men även otroligt roligt, säger Jesper Lindbom. 

Men det är ingen slump att DLA Piper står i rampljuset. 2005 blev de en av de största advokatbyråerna i världen genom stor en sammanslagning av DLA och Piper Rudnick

Grey Cary. På kontoret i Stockholm arbetar cirka 180 

personer, varav 130 är jurister. Jesper Lindbom har arbetat på DLA Piper i tre och ett halvt år. 

– Jag arbetade på Grönberg Advokatbyrå när de gick ihop med DLA Piper. Det kändes jättespännande att få bli en del av en internationell byrå. Jag hoppades att jag skulle få jobba mer med globala kunder – och så blev det också, säger han. 

Jesper Lindbom berättar att när han kom till DLA Piper fick han ta del av en helt ny värld. Han har gått från att vara junior till att ta en mer senior roll. 

– Jag tog min juristexamen från Stockholms universitet 2013, men om man är ambitiös går det fort att göra karriär på DLA Piper. Det är stor skillnad på mina uppgifter när jag började arbeta på byrån och idag. Nu är jag bland annat även projektledare. 

Om man vill finns till exempel möjligheten att arbeta ett halvår på ett kontor utomlands.

DLA Piper i Stockholm erbjuder rådgivning inom affärsjuridikens alla områden, bland annat corporate, bank och finans, IT, media, immaterialrätt, skatt, M&A, transport och logistik, private equity, tvistelösning, fastighetsrätt, försäkring, regulatoriska frågor, obestånd och arbetsrätt. 

– Vi har åtta olika verksamhetsgrupper och jag tillhör corporate (M&A). Det finns otroligt många möjligheter på DLA Piper. Om man vill finns till exempel möjligheten att arbeta ett halvår på ett kontor utomlands. Jobbet som advokat blir dessutom roligare ju mer senior man blir. 

Läs mer på dlapiper.se

Leave a Reply