London, Moskva, Luxemburg men också Sverige och Stockholm. Kajsa Nilsson får se stora delar av världen i sin roll som biträdande jurist. Drömmen om en internationell karriär har infriats på DLA Piper.

Den som vill jobba med affärsjuridik och samtidigt ha en internationell karriär kommer att trivas på DLA Piper. Det menar Kajsa Nilsson som är biträdande jurist. Hon arbetar i IPT-gruppen med bland annat immateriella rättigheter och kommersiella kontrakt inom områden som media, life science och IT/tech:

– Jag är väldigt intresserad av mode, design och film och i min IPT-grupp arbetar jag dagligen med ärenden och klienter inom dessa områden.

Att arbeta på en svensk byrå, på en nordisk plattform och i en internationell kontext är inte en självklarhet i den affärsjuridiska sfären. Men DLA Piper är en fullservicebyrå som har närvaro i stora delar i världen, inklusive Stockholm. Det blir mycket resor, berättar Kajsa. Hon hade bara jobbat i tre månader när hon fick åka till London på ett utbildningsprogram och träffa nya kollegor inom andra IPT-grupper från hela världen.

– Vi har också ett nordiskt samarbete. Då åker vi iväg på en veckas secondment och arbetar i Köpenhamn, Århus, Helsingfors eller Oslo, men med egna klienter och ärenden, berättar Kajsa.

Just nu är Kajsa i Moskva under två veckor. Det är hennes andra tillfälle då hon tillbringar en längre period på något av DLA Pipers kontor utanför Sverige. Förhoppningen inför perioden i Moskva var att kunna lära känna kollegor från andra delar av världen.

– Jag hoppas också att jag kommer att få lära mig mer om hur affärsvärlden i Ryssland ser ut. Till exempel vad man ska tänka på om man förhandlar med ett motpartsombud från Ryssland. Och så vill jag se Moskva förstås! 

Som nyexaminerad jurist var Kajsa noga med valet av arbetsplats. Byrån skulle helst inte vara för stor men inte för liten heller. 

– Som svensk jurist är man bunden till svensk rätt förstås, men jag har alltid drömt om att jobba utomlands så jag tittade på vilka byråer som kunde erbjuda det. På DLA Piper är jag verkligen på rätt väg och ser det som en chans. 

I våras hörde en klient av sig till DLA Piper om ett längre projekt som skulle dra igång under hösten. Företaget behövde en projektledare och Kajsa blev tillfrågad om hon var intresserad av ett deltids-secondment i Luxemburg.

– Jag kommer att växla mellan kontoret i Stockholm och klienten i Luxemburg. Det är första gången jag är iväg på det sättet så det ska bli väldigt roligt men också en utmaning som kommer att utveckla mig mycket. Jag förväntar mig att jag kommer att få jobba med ett utökat juridiskt område och få ett större ansvar än vad jag har haft tidigare, avslutar Kajsa.

Leave a Reply