London, Moskva, Luxemburg … Men också Sverige och Stockholm. Kajsa Nilsson och Anna Berntorp får se stora delar av världen i sina roller som biträdande jurister. Drömmen om en internationell karriär har infriats på DLA Piper.

Den som vill jobba med affärsjuridik och samtidigt ha en internationell karriär kommer att trivas på DLA Piper. Det menar både Kajsa Nilsson och Anna Berntorp, biträdande jurister. Kajsa Nilsson arbetar i IPT-gruppen med bland annat immateriella rättigheter och kommersiella kontrakt inom områden som media, life science och IT/tech:

– Jag är väldigt intresserad av mode, design och film och i min IPT-grupp arbetar jag dagligen med ärenden och klienter inom dessa områden.

Som nyexaminerad jurist var Kajsa noga med valet av arbetsplats. Byrån skulle helst inte vara för stor men inte för liten heller. Att arbeta på en svensk byrå, på en nordisk plattform och i en internationell kontext är inte en självklarhet i den affärsjuridiska sfären. Men DLA Piper är en fullservicebyrå som har närvaro i stora delar i världen, inklusive Stockholm. Det blir mycket resor, berättar Kajsa och fortsätter:

Kajsa Nilsson, Biträdande Jurist

– Som svensk jurist är man bunden till svensk rätt förstås, men jag har alltid drömt om att jobba utomlands så jag tittade på vilka byråer som kunde erbjuda det.

– Efter examen 2012 var jag inställd på att jobba på en affärsjuridisk byrå. Det som tilltalade mig var att byrån var lagom stor men tillräckligt stor för komplexa uppdrag och spännande projekt, säger Anna.

Anna sitter i byråns M&A-team och jobbar med aktiemarknadsrätt för börsnoterade företag. Det kan handla om börsnoteringar, insiderfrågor och bolagsstyrning. Hon menar att det finns ett enormt framåtdriv på DLA Piper och att man under hennes sju år har utvecklat ett samarbete mellan kontoren och får allt mer komplexa och intressanta uppdrag.

  – Det är superspännande med aktiemarknadsrätt då den svenska marknaden har varit extremt aktiv under de senaste åren. Och det är häftigt att jobba med stora klientbolag i olika branscher över hela världen. Det ger otroliga möjligheter!  

Kajsa hade bara jobbat i tre månader när hon fick åka till London på ett utbildningsprogram och träffa nya kollegor inom andra IPT-grupper från hela världen.

– Vi har också ett nordiskt samarbete. Då åker vi iväg på en veckas secondment och arbetar i Köpenhamn, Århus, Helsingfors eller Oslo, men med egna klienter och ärenden. 

Just nu är Kajsa i Moskva under två veckor. Det är hennes andra tillfälle då hon tillbringar en längre period på något av DLA Pipers kontor utanför Sverige. Förhoppningen inför perioden i Moskva var att kunna lära känna kollegor från andra delar av världen.

– Jag hoppas också att jag kommer att få lära mig mer om hur affärsvärlden i Ryssland ser ut. Till exempel vad man ska tänka på om man förhandlar med ett motpartsombud från Ryssland. Och så vill jag se Moskva förstås! 

Även Anna har varit iväg på secondment. För tre år sedan tillbringade hon hösten i London och jobbade med kollegorna där.

– Jag trivdes väldigt bra. Det var mycket inspirerande att sitta mitt i smeten och uppleva vad DLA Piper kan erbjuda. Eftersom Londonkontoret är ett nav utgår mycket därifrån. Jag har också varit i Oslo. Ja, det är en av DLA Pipers styrkor att man kan komma ut i världen, menar Anna. 

Anna Berntorp, Biträdande Jurist

I våras hörde en klient av sig till DLA Piper om ett längre projekt som skulle dra igång under hösten. Företaget behövde en projektledare och Kajsa blev tillfrågad om hon var intresserad av ett deltidssecondment i Luxemburg.

– Jag kommer att växla mellan kontoret i Stockholm och klienten i Luxemburg. Det är första gången jag är iväg på det sättet så det ska bli väldigt roligt men också en utmaning som kommer att utveckla mig mycket. Jag förväntar mig att jag kommer att få jobba med ett utökat juridiskt område och få ett större ansvar än vad jag har haft tidigare, avslutar Kajsa.

 

 

Så varför ska man som talang söka sig till DLA Piper? Anna Berntorp tvekar inte:

– För att här finns oändliga möjligheter både som jurist, rådgivare och människa. Man får stort ansvar tidigt och här finns en enorm plattform för möjligheter. Och så har vi hela världen som arbetsplats.

Läs mer på dlapiper.com

Leave a Reply