Juriststudenten tog sig ur sin trygghetszon och flyttade till London. Sedan två veckor tillbaka arbetar hon på advokatbyrån White & Case.

– För studenter som ska ta steget in i arbetslivet är ett tips att läsa på om byråer och verksamhetsområden, säger Hanna Wingren.

Hanna har jobbat i Stockholm på White & Case tills hon fick en stor möjlighet, att flytta till deras kontor i London för att bli deras nya associate. Hon kom snabbt in i företaget och blev överraskad över hur roligt det var. Under Hannas korta tid i London har hon redan tagit sig an utmaningar, där hon får riktiga case till skillnad från det teoretiska i skolan.

Vilka utmaningar upplever du i din nya tjänst?
– Att bo i en ny stad långt bort från vänner, familj och de kollegor som jag annars är van vid att träffa är självklart en utmaning. Jag märkte att White & Case kulturen som jag är van vid från Stockholmskontoret genomsyrar Londonkontoret på samma sätt. Arbetssätten på de olika kontoren liknar varandra i stor utsträckning. Jag blev förvånad över hur många kollegor på Londonkontoret som jag kände. Men det finns många sociala event att delta i, som gör att man snabbt lär känna sina kollegor.

Hanna Wingren förklarar att om hon inte hade haft den erfarenheten från Stockholmskontoret, så tror hon inte att hon hade upplevt flytten till London som lika smidig.

Hanna fortsätter att berätta hur engelskan är en utmaning för henne
– Att arbeta och kommunicera uteslutande på engelska är en utmaning. Men arbetsspråket i Stockholm är huvudsakligen på engelska för att vi vanligtvis har secondees från London och ibland från andra kontor hos oss i Stockholm. Jag upplevde inte detta som en så stor omställning varken skriftligt eller muntligt.

Varför ska man som student söka sig till White & Case?
– Arbetet på White & Case ger en chans att arbeta med spännande uppdrag och klienter internationellt och i Sverige. Arbetet har givit mig ökat självförtroende. Ett annat plus med White & Case är den sammanhållning och byråkultur som finns både på Stockholmskontoret och internationellt.

Hennes upplevelse från studier till arbete är allt annat förutom negativ. Hanna fick chansen att använda det hon hade lärt sig på universitet in i verkliga livet. Och hon blev glatt överraskad över hur mycket ansvar och varierat arbete hon fick på White & Case.

– Det kändes annorlunda att arbeta mer praktiskt och med riktiga case till skillnad från att läsa och arbeta teoretiskt, som jag var van vid från skolan. För min del gjorde det att juridiken blev mycket roligare. Att få följa ett projekt från början till slut och få en ökad förståelse för processen i sin helhet. Istället för att titta på enskilda rätts- eller sakfrågor isolerat.

Hanna Wingren berättar att det finns möjligheter att söka olika tjänster för studenter. Som då kan få en större inblick i hur det är att arbeta på byrå och för att knyta an kontakter i arbetslivet.

– För studenter som ska ta steget in i arbetslivet är ett tips att läsa på om byråer och verksamhetsområden. För att få en ökad förståelse för vad det innebär att arbeta på en byrå, och vilka möjligheter som kan öppna upp. Det är även en bra ide att delta i olika studentevent som anordnas och besöka arbetsmarknadsmässor. För att få kontakt med de som arbetar på arbetsplatsen du är intresserad av.

Innan sommaren började Hanna som summer associate vilket hon tyckte var väldigt roligt. Och det gjorde att hon hade lättare att tacka ja till tjänsten associate på White & Case.

– Jag tror att det är viktigt att inte oroa sig för mycket, hur det kommer att gå från studentlivet in i arbetslivet. Studentlivet är väldigt roligt, men att få vara ny på en arbetsplats samt träffa nya kollegor är superspännande och väldigt utvecklande.

Vad tror du är betydande nycklar för att nå framgång i sin karriär?
– Att man har ett stort intresse och engagemang för det man gör, och inte vara rädd för att ta sig an nya utmaningar. Ha en positiv inställning och försöka lära sig så mycket som möjligt. Se misstag som möjligheter där du kan lära dig av dem tror jag är viktigt.

Något Hanna har lärt sig under sin tid på White & Case är att våga prata med sina chefer om sin utveckling, och vad man vill uppnå i sin karriär.

– För mig var till exempel den internationella aspekten väldigt viktig. Jag ville testa på att arbeta utomlands, vilket jag pratade tidigt om med mina seniora kolleger och chefer. Så att vi tillsammans kunde planera när och var jag skulle åka på secondment.

Hanna har fått varit med och arbetat med Ingenicos förvärv av Bambora-koncernen och EQTs försäljning av Piab-koncernen de två senaste åren. Som är några av de största svenska transaktionerna. Något hon tycker har varit väldigt spännande och lärorikt. Och är en del av hennes tre viktigaste händelser under sin tid på W&C.

– Framförallt är det arbetet med stora internationella transaktioner och klienter, som har gjort att jag snabbt utvecklats. Sen är det alla nya kollegor och vänner som jag har lärt känna under min tid på White & Case, både från Stockholmskontoret och utomlands. Och att få åka på White & Case World Cup, en fotbollsturnering och konferens för samtliga White & Case kontor världen över som anordnas årligen. Det var verkligen en rolig upplevelse. Utöver detta är så klart flytten till London och alla nya erfarenheter som detta har fört med sig en väldigt viktig del under min tid på White & Case.

Leave a Reply