Gernandt & Danielssons vision är att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige. För att nå sitt mål erbjuder byrån spännande karriärmöjligheter för såväl studenter som nyutexaminerade – och mer erfarna jurister.

Utvecklande, roligt och bra gemenskap. Så beskriver Emma Eklind, biträdande jurist på Gernandt & Danielsson, tillvaron på en av Sveriges ledande advokatbyråer inom svensk och internationell affärsjuridik. Hon började sin karriär som trainee sommaren 2016 och ser fram emot en fortsatt lång karriär på byrån. 

– Det kommer hela tiden nya utmaningar och mitt arbete är under ständig förändring. Det ska bli spännande att fortsätta att utvecklas och få en mer senior roll med ännu mer ansvar och större fokus på projektledning, säger hon. 

När Emma Eklind kom till Gernandt & Danielsson blev hon tilldelad en fadder som hjälpte henne att komma in i arbetet. Idag är hon själv fadder åt Viktor Borg som började arbeta som kvälls-sekreterare på byrån i september förra året. 

– I början av sommaren bytte jag tjänst till trainee. Jag sökte Gernandt & Danielsson för att jag är intresserad av affärsjuridik, men jag lockades även av byråns breda inskolningstänk. Jag får som trainee möjlighet att arbeta i samtliga byråns verksamhetsgrupper för att kunna känna efter vilken inriktning som passar mig bäst, säger han.

Viktor Borg berättar att hans mål efter juristexamen nästa år att arbeta heltid på Gernandt & Danielsson. Han lägger också till att samarbetet med Emma Eklind fungerar mycket bra. 

– Hon är dels som ett bollplank, men hon ger mig också en hel del av mina arbetsuppgifter. Det kan vara allt från rättsutredningar till upprättande av olika bolagshandlingar, säger han. 

Både Viktor Borg och Emma Eklind lyfter fram Gernandt & Danielsson som en välkomnande arbetsplats där man redan från första dagen har en naturlig plats både i arbetet och i det sociala. 

– Gernandt & Danielsson är måna om sina medarbetare och vill att de ska ha branta inlärningskurvor. Visst är jobbet många gånger krävande, men det är samtidigt en ordentlig karriärsinvestering, säger Emma Eklind. 

Gernandt & Danielsson erbjuder flera olika möjligheter för studenter att lära sig mer om, och pröva på tillvaron, som affärsjurist.

– Vi är en stor byrå i ett mindre format där alla känner alla. Det finns stora utvecklingsmöjligheter för studenter – och vi har riktigt roligt på jobbet, avslutar Emma Eklind.


Visste du att? 

Gernandt & Danielsson är en av de ledande svenska advokatbyråerna inom svensk och internationell affärsjuridik. Byrån har kontor i Stockholm och samarbetar med ledande byråer i bland annat London, New York och övriga Norden. Rådgivningen omfattar i princip alla affärsjuridiska områden med särskilt fokus på företagsförvärv, aktiemarknadsrätt, bank och finans samt tvistlösning.

Antal medarbetare: ca 120 varav 75 jurister.

Rankningar: Topprankas år efter år i ledande svenska och internationella klientundersökningar. 

Anställer: Cirka 20 nya associates årligen.

Karriär: Läs mer på www.gda.se/karriar och följ oss gärna på facebook och instagram.

Leave a Reply