Cederquist är en modern och topprankad affärsjuridisk advokatbyrå som erbjuder specialistkompetens inom de flesta affärsjuridiska områden. Sedan tolv år tillbaka är de ett värderingsstyrt företag. 

– Våra värderingar vägleder oss, påverkar vår kultur, vårt erbjudande – och det arbetsklimat som råder här, säger Angelica Ljung, HR Specialist Recruitment och Employer branding. 

Cederquist är en av Sveriges mest kända advokatbyråer med en spännande historia som började redan 1953. Sedan starten har de varit måna om att följa med i utvecklingen vilket har gjort att de både har växt och skaffat sig unik specialkompetens inom flera områden. Idag arbetar de bland annat aktivt med sina värderingar. 

– Målet har alltid varit att åstadkomma en öppen och transparent företagskultur på Cederquist där jämställdhets- och mångfaldsfrågor står högt på agendan. Det är inte en förändring som åstadkommits över en natt utan ett arbete som har bedrivits kontinuerligt och över tid, säger Angelica Ljung, HR Specialist Recruitment och Employer branding. 

Hon förklarar att i en bransch där människorna är det som avgör är det centralt att ha ett aktivt kultur- och värderingsarbete. Byrån drivs som ett modernt bolag där en gemensam kultur, ett tydligt kunderbjudande med spännande digitala lösningar på ingång och en modern approach till hur man ska attrahera och behålla jurister är hörnpelare.

– Det som utmärker oss idag är vår metod och rådgivning mot våra kunder i kombination med att vi som arbetsgivare har ett modernt förhållningssätt till hur våra medarbetare ges rätt förutsättningar att trivas och utvecklas, säger Angelica Ljung. 

Cederquist metod bygger på att snabbt kunna bemanna varje uppdrag med rätt kompetens. Angelica Ljung berättar att de har valt att bara ha ett kontor för att kunna sätta ihop kundteam av specialister som blir väl insatta i alla uppdrag.

 – Samtidigt bygger vi en sammansvetsad och personlig kultur vilket våra kunder ofta uppmärksammar, säger hon och betonar att nyckeln till att driva en modern advokatbyrå är att ha passionerade medarbetare som vill vara med och utveckla sig själva, kunden och Cederquist som helhet utifrån våra gemensamma värderingar. 

Under 2019 har Cederquist fortsatt fokusera på att integrera ett mer digitalt arbetssätt för att utöka det digitala kunderbjudandet. Bland annat har en så kallad AI-robot effektiviserat arbetet med bland annat due diligence.

– Vi kommer att fortsätta arbeta med våra värderingar. De får aldrig stanna vid att bara bli krispiga ord på vår hemsida, avslutar Angelica Ljung.

Är du student och intresserad av att veta hur det är att arbeta på Cederquist? Som student finns det flera möjligheter att få träffa oss. Vi erbjuder rekryteringsdagar, sommarnotarie-program samt möjlighet att arbeta extra hos oss under dina studier. Beroende på hur långt du har kommit på juristprogrammet kan du antingen arbeta som kvällsreceptionist eller ute i våra verksamhetsgrupper som en del av vår talangpool.

CQ Recruitment Days

Under två dagar välkomnar vi dig in bakom kulisserna för att själv prova på om Cederquist är rätt arbetsplats för dig. Om det känns rätt för båda ser vi fram emot att utvecklas tillsammans med dig som biträdande jurist, sommarnotarie eller som en del av vår talangpool.  

Läs mer på cederquist.se

Leave a Reply