En modern arbetsplats med högt till tak, bra gemenskap,
internationellt fokus och stimulerande arbetsuppgifter.
Så beskriver juristerna Hanna Julin och Nora Hollender
det multinationella revisions- och rådgivningsföretaget EY.

EY uppmuntrar sina medarbetare att tänka globalt, och de lyfter även fram mångfald och delaktighet som viktiga delar av företaget. Hanna Julin har arbetat på EY i tre år och hon berättar om en spännande resa och utveckling, både privat – och professionellt.

– Jag började arbeta på skatteavdelningen, men bytte sedan inriktning till affärsjuridik och jobbar nu främst med arbetsrätt. Det är smidigt att byta grupp och därmed också jobb inom EY, och det finns även möjlighet att arbeta utomlands. Jag ska snart åka till USA i tre månader, säger hon.   

Cirka 2 200 jurister arbetar på EY:s affärsjuridiska konsultverksamhet EY Law där området affärsjuridik ingår. Trots att de har kontor över hela världen har medarbetarna utvecklat ett nära samarbete och erbjuder innovativa, integrerade och affärsfokuserade lösningar av svåra juridiska frågeställningar.

-Jag kan till exempel ringa upp en kollega i nästan vilket land som helst för att be om råd. Vi arbetar i princip med samma uppdrag som vanliga advokatbyråer, men fördelen är att vi sitter i samma hus som skatteexperter och managementkonsulter som ofta är involverade i våra projekt. Transaktionsjuridik är ett av våra största affärsområden, men vi arbetar även mycket med fastighetstransaktioner, fastighetsrätt, arbetsrätt och dataskyddsfrågor, säger Hanna Julin som idag har senior roll på företaget.

Nora Hollender har arbetat som skattekonsult på EY sedan mitten av augusti. På hennes avdelning fokuserar de på företagsbeskattning, men det finns även avdelningar för bland annat individbeskattning, moms och internationell skatterätt. En av de saker som intresserade det multinationella revisions- och rådgivningsföretaget var hennes prestation i EY:s tävling i skatterätt: Young Tax Professional of the Year.

-Jag vann tävlingen och EY erbjöd mig en anställning. Jag tackade ja eftersom det verkade vara en bra arbetsplats med fokus på internationella kontakter. Jag har bara arbetat här en månad, men jag har redan fått många av mina positiva första intryck bekräftade, säger hon.

EY är ett värderingsstyrt företag där laganda, respekt och integritet är viktiga ledord. Hanna Julin berättar att hon känner igen mycket av den varma och sociala kulturen från universitetsvärlden.

-Du har möjlighet att skapa ett stort socialt nätverk och samtidigt som man knyter kontakter stöttar man varandra. Det är en härlig start på karriären och du har även tillgång till kompetenta seniora kollegor som guidar dig in i företaget vilket gör övergången från universitet till arbetslivet enklare. Jag har fått många nya kompisar – och utökat mitt sociala samt professionella nätverk, säger hon.

I november åker Nora Hollender till Amsterdam för att tävla i den internationella finalen av Young Tax Professional of the Year, men hon har redan hunnit med en konferens i Riga och en vecka teambuilding i Spanien tillsammans med alla nyanställda på EY i Sverige.

– Jag har fått en bra start på mitt arbetsliv, och det känns jättekul. EY är ett stort företag och det finns massor av olika vägar att gå, både i Sverige och utomlands. Det ska bli spännande att se var min karriär inom EY kommer att ta mig, säger hon.

Leave a Reply