Det finns ett antal tobaksfria produkter som ersätter traditionellt snus på marknaden i dag och det blir bara mer och mer populärt. Den svenska snustillverkaren Nordic Snus har nyligen hakat på trenden även de. De har skapat en produkt som de kallar för Nordic Spirit. Det är i själva verket en nikotinprilla som ger dig nikotin utan att behöva blanda in tobak i leken. Ett tobaksfritt alternativ för den moderna snusaren. Det är inte bara prillan som är ny – Nordic Spirit går att köpa i en riktigt snygg dosa också. Den är designad efter Nordiska element och formspråk med trä och vinter som lägger sig över hela dosan. Det syns hur Nordic Snus har anammat sitt kulturarv under produktionen. Prillorna är kritvita så att saliven och tänderna inte ska färgas om. 

Hur smakar Nordic Spirit då?
Den viktigaste frågan egentligen; är nikotinprillorna tillräckligt goda för att ändra beteende och mönster? Det kan man säga, speciellt när man vet hur de har kommit fram till smakerna. Nordic Snus har valt ut två smaker som ska vara den perfekta blandningen av dåtid och nutid. Prillan i sig har fått en ny tappning också – ett modernt sätt att se på hur prillan ska kännas. Det är en patenterad process där den unika blandningen av naturliga växtfibrer, nikotin, smakaromer och en liten del tuggummibas ska ge portionspåsen en perfekt mjukhet. Nikotinprillan ska sedan enkelt kunna formas diskret under läppen.

För den som är sugen på en perfekt balanserad kombination av klassiska och moderna smaker, har Nordic Snus tagit fram Nordic Spirit True White Bergamott/Wildberry. Dess karaktär är finstämd och citrusen från bergamott kompletteras perfekt av de söta undertonerna från vilda bär. 

För den som är ute efter en lite fräschare upplevelse, så finns alternativet Nordic Spirit True White Mint. Denna smak levererar en smak av kall mentol och söt pepparmint. Kombinationen av denna friska mentol tillsammans med sötare pepparmint ger dig en välbalanserad mintsmak och passar dagens moderna snusare perfekt.

Det blev en vit jul
Vare sig du är ute efter ett fräschare sätt att få den dagliga dosen av nikotin eller vill ha ett snyggt tillbehör till julfesten, så är Nordic Spirit ett smartare val. Nordic Spirit säger själva att denna produkt passar lika bra på jobbet som på fest så ta med en dosa till nästa event. Kanske gav du bort en stock i present till någon som behöver ändra sina vanor till något fräschare? Eller avlägga ett mildare nyårslöfte?

Leave a Reply